Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prokremeľská propaganda kritizuje utečencov pre nenosenie rúšok: Jasný odkaz polície! Vodu kážu, víno pijú?

(Zdroj: Pixabay)

BRATISLAVA – Hoaxy tu s nami sú od prvej vlny pandémie, kedy sa vo veľkom začali šíriť klamlivé informácie týkajúce sa koronavírusu, testovania, ale aj očkovania či protiepidemických opatrení. V súčasnosti sa však všetka pozornosť dezinformátorov presunula na vojnu na Ukrajine, keď vo veľkom šíria ruskú propagandu. Podľa polície starostlivosť prokremeľskej dezinfoscény o ukrajinských utečencov nepozná hraníc.

Už vyše mesiac trvá na Ukrajine vojna, ktorú vyprovokovali Rusi inváziu na našich východných susedov. Odvtedy však v internetovom priestore prebieha ďalšia vojna. A to z dôvodu, že rôzne skupiny vo veľkom šíria prokremeľskú propagandu. Častokrát však ide o rovnakých ľudí, ktorí v čase pandémie šírili rôzne klamlivé informácie o samotnom koronavíruse, testovaní, ale aj očkovaní.

Archívne VIDEO Na Slovensku sa šíri nebezpečný HOAX: Je to klamstvo, môžete sa hanbiť! Upozornil na to minister obrany

 

Na Slovensku sa šíri nebezpečný HOAX: Je to klamstvo, môžete sa hanbiť! Upozornil na to minister obrany (Zdroj: Topky/Maarty)

Dva roky urputne bojovali proti pandémii. Odmietali nosiť rúško, respirátor a porušovali pandemické opatrenia. Šírili bludy o vakcíne. Kvôli nim zomreli tisícky Slovákov na covid-19 úplne zbytočne, pretože uverili ich hlúpostiam. Tie isté profily pred pár týždňami šírili hlúposti o "denacifikácii" Ukrajiny, banderovcoch, či tajných amerických biologických zbraniach na Ukrajine,“ informovali policajti bojujúci proti hoaxom na sociálnej sieti. Ako dodali, tie isté profily v súčasnosti nenávidia Ukrajincov, ktorí vo veľkom utekajú pred vojnou, ktorá zúri v ich krajine. Poukázali na to, že z utečencov robia zlodejov, nevďačníkov či bordelárov, len aby ich v očiach zvyšku Slovenska vykreslili čo najhoršie a Slováci sa im začali obracať chrbtom.

 

STAROSTLIVOSŤ PROKREMEĽSKEJ DEZINFOSCÉNY O UKRAJINSKÝCH UTEČENCOV NEPOZNÁ HRANÍC❤️ ➡Dva roky urputne bojovali proti...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Monday, March 28, 2022

Od začiatku vojny totiž na Slovensku prebieha obrovská vlna solidarity, ľudia poskytli Ukrajincom ubytovanie, potraviny, oblečenie či iné potrebné veci a pomáhali im vybaviť potrebné dokumenty na polícii. A tí, ktorí šíria prokremeľskú propagandu, podľa polície lamentujú nad drahými energiami, ropou, či potraviny. Ale nepovedia, že za to všetko môže vojna na Ukrajine, ktorú začal ruský prezident Vladimir Putin. „Milí facebookoví trolovia, vážime si vašu starosť o to, že niektorí utečenci na hraniciach nemajú respirátory. Inak, pamätáte si, že ste proti nim dva roky bojovali?“ spýtali sa na záver.

 

Viac o téme: UtečenciPolícia TroloviaUkrajina v krízeVojna na UkrajineHoaxy a podvodyProkremeľská propaganda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu