Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pčolinský zahlasuje za súdnu mapu pod jednou podmienkou: NR SR bude rokovať a hlasovať spolu

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský nepodporí súdnu mapu, pokiaľ by neprešli zmeny stavebných zákonov. O oboch reformách má Národná rada (NR) SR rokovať a hlasovať spolu. Rokovania sa presunuli na budúci týždeň, pretože poslanci OĽANO si mali ešte vyžiadať čas na preštudovanie návrhov.

V koalícii sa podľa Pčolinského dohodli, že kľúčové reformy sa musia prerokovať a odhlasovať spolu. Ak neprejde stavebný zákon, nepodporí súdnu mapu. "Nie je možné, aby jedna reforma prešla a druhá nie. Obidve sú dôležité pre Slovensko," povedal novinárom s tým, že schválenie zmien stavebného zákona je predpokladom na výstavbu nájomných bytov.

Jeho klub bol pripravený rokovať dnes

"Koaliční partneri si ešte vyžiadali čas na rokovanie jednak o stavebnom zákone, ako aj o súdnej mape," skonštatoval Pčolinský s tým, že jeho klub bol pripravený rokovať v piatok. "Mohli sme to mať za sebou, ale vzhľadom na to, že koalícia má 90 poslancov a drvivá väčšina z nich je z regiónov, rozumiem aj tomu, že poslanci hája záujmy regiónov, z ktorých pochádzajú," dodal.

Podľa Zemanovej sa rokuje o detailoch 

Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej sú v rámci súdnej mapy kľúčové veci dohodnuté a momentálne sa rokuje o detailoch týkajúcich sa sídel súdov. "Niektorí poslanci OĽANO mali ešte otázky, včera ešte zrejme mali debatu, navrhli, že si chcú veci pozrieť, a ostatní sme súhlasili, že je to korektné," dodala.

Viac o téme: ReformaStavebný zákonNR SRPeter PčolinskýSúdna mapa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu