Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Koalícia ďalej rokuje o podobe súdnej mapy

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličné strany ďalej rokujú o podobe reformy súdnej mapy. Poslanci Národnej rady (NR) SR by mali v piatok (25. 3.) rokovať o jednom návrhu z pôvodného balíka zmien z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, a to o nových sídlach a obvodoch okresných súdov. Zmena je v druhom čítaní, pripravovať sa má kompromisný pozmeňujúci návrh.

Šéf klubu OĽANO Michal Šipoš podotkol, že ministerka prišla s ďalšou verziou návrhu a rokovania pokračujú. "Posúvame sa postupne," uviedol. Považuje za dôležité, aby reforma prešla a zároveň, aby bola spravodlivá pre všetky regióny. "Hľadáme spoločnú dohodu, ktorá by bola priechodná medzi poslaneckými klubmi," povedal predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský s tým, že na úrovni lídrov či predsedov klubov by nejaká dohoda aj bola. Poukázal však na to, že poslanci pochádzajú z rôznych regiónov Slovenska a prirodzene hája ich záujmy.

Dohodu zatiaľ nenašli ani podľa slov Kolíkovej. Záujem však podľa nej v koalícii je. Ministerka poznamenala, že kým nie je dohoda, je zbytočné hovoriť detaily návrhu. Poslanec zo strany Za ľudí Juraj Šeliga dodal, že pri mestských súdoch sa dohodli na kompromise. Zachovať sa má špecializácia, pričom nemá hroziť veľká koncentrácia moci v rukách jedného človeka.

Viac o téme: KoalíciaMária KolíkováSúdna mapa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu