Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Naďovi už došla trpezlivosť: Podal žalobu na Blahu! Za krivé obvinenie žiada 100-tisíc

Jaroslav Naď Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) podal žalobu na ochranu osobnosti proti poslancovi Národnej rady (NR) SR Ľubošovi Blahovi (Smer-SD). Ohradil sa tak voči Blahovým obvineniam z vlastizrady. Prostredníctvom súdu žiada poslanca o ospravedlnenie aj náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 100.000 eur. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Podanou žalobou sa domáham súdneho potvrdenia neoprávneného zásahu do mojej dobrej povesti, verejného ospravedlnenia a odstránenia z verejného priestoru všetkých statusov, videí a iných záznamov, v ktorých ma poslanec Blaha krivo obvinil z vlastizrady. Okrem toho žiadam súd, aby ho zaviazal do budúcnosti zdržať sa takýchto krivých obvinení na moju adresu," uviedol minister. 

Minister obrany USA po stretnutí s Naďom: Žiadna light verzia VOJNY neexistuje, jasné stanovisko k bezletovej zóne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Od Blahu žiada 100-tisíc eur

Naď zároveň žiada náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 100.000 eur. "Ak mi súd prizná túto alebo akúkoľvek inú sumu, venujem ju na dobročinný účel pomoci obetiam ruskej vojenskej agresie v Ukrajine," deklaroval. 

 

AJ MOJA TRPEZLIVOSŤ MÁ SVOJE MEDZE, PODAL SOM PROTI BLAHOVI ŽALOBU Dňa 17. marca 2022 som Okresnému súdu Bratislava I...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Sunday, March 20, 2022

Minister podal žalobu 17. marca na Okresný súd Bratislava I. Ako zdôvodnil, hoci je pripravený ako politik znášať väčší rozsah verejnej kritiky na svoju adresu, ani verejne činná osoba nie je podľa neho povinná strpieť verejné obvinenie zo spáchania trestnej činnosti.

Tlačová konferencia strany Smer-SD
Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia strany Smer-SD  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"O to viac, že ma z vlastizrady obviňuje v čase, keď ako minister obrany SR realizujem všetky moje rozhodnutia s cieľom posilniť obranu SR a nedopustiť, aby vojenský konflikt po agresii Ruskej federácie na Ukrajine prekročil aj naše hranice," dodal. V súdnom konaní vidí Naď možnosť, aby Blaha pravdivosť svojich tvrdení preukázal alebo sa ospravedlnil.

Blaha reagoval 

Podľa podpredsedu opozičného Smeru–SD Ľuboša Blahu Naď nezvláda politickú kritiku. "Jeho žalobu vnímam ako pubertálny úlet, na ktorom sa moji právnici výborne zabávajú," reagoval Blaha na podanie žaloby na ochranu osobnosti. Trvá na svojom tvrdení, že Naď zrádza národné záujmy Slovenskej republiky.

Viac o téme: ŽalobaVlastizradaObvinenie Ľuboš BlahaJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu