Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajta Martina Turčana už obvinili: Po vražde Filipa (†29) bol agresívny aj v cele! Skončil na psychiatrii

Policjat Martin Turčan (v uniforme) zavraždil svojho kolegu Filipa (†29) Zobraziť galériu (2)
Policjat Martin Turčan (v uniforme) zavraždil svojho kolegu Filipa (†29) (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

PREŠOV - Syna prešovskej primátorky Andrey Turčanovej obvinili z vraždy. Policajt Martin Turčan v pondelok večer zastrelil svojho kolegu. O život tak prišiel len 29-ročný Filip. Ostala po ňom manželka a malá dcéra.

Policajt Martin Turča čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. "Vo veci obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy bol sudkyni pre prípravné konanie Okresného súdu Prešov doručený v stredu vo večerných hodinách návrh prokurátora na vzatie obvineného do tzv. útekovej a preventívnej väzby,“ povedala prešovskému Korzáru hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

V pondelok večer policajt Martin Turčan troma ranami zastrelil svojho kolegu Filipa. Streľbe mala predchádzať hádka medzi kolegami. Turčan po vražde z miesta činu ušiel na policajnom aute. Po ceste mal vyhodiť aj vysielačku, aby ho kolegovia nemohli sledovať. Tí ho však krátko po 22-hej hodine chytili. 

"Odpočívaj v pokoji Filip, budeš nám chýbať. Za tragických okolností počas výkonu služby nás dňa 14.03.2022 navždy opustil ppráp. Ing. Filip Suchár – Turek, služobne zaradený ako referent oddelenia železničnej polície PZ v Prešove. Kolegovia si ho budú pamätať ako pracovitého a svedomitého policajta, ktorý každý deň napĺňal heslo pomáhať a chrániť. Kolegovia z Krajského riaditeľstva PZ v Prešove vyjadrujú rodine a všetkým pozostalým úprimnú sústrasť. Filip, bolo nám cťou s tebou slúžiť!" napísali prešovskí policajti na sociálnej sieti. 

Agresívny na policajtov

Turčan mal byť po zadržaní agresívny aj na kolegov v cele policajného zadrźania. Pretože bol agresívny, previezli ho na košickú psychiatriu, kde ho aj hospitalizovali. Ak nebude schopný výsluchu, súd môže rozhodnúť aj bez jeho prítomnosti.

"V rámci teoretickej možnosti rozhodnutia súdu bez výsluchu obvineného príslušné ustanovenia Trestného poriadku vo všeobecnosti upravujú možnosť rozhodnúť o väzbe bez výsluchu len vtedy, ak obvinený výslovne požiadal, aby sa konalo v jeho neprítomnosti alebo ak zdravotný stav obvineného neumožňuje jeho výsluch," uzavrela pre Korzár hovorkyňa súdu.

Filip Suchár, ktorého zastrelil kolega Martin Turčan.
Zobraziť galériu (2)
Filip Suchár, ktorého zastrelil kolega Martin Turčan.  (Zdroj: FB/Odborový zväz polície v Slovenskej republike, archív)

Turčan mal v cele policajného zaistenia poškodiť kameru. Keďže bol agresívny, pripútali ho popruhmi k posteli. Tie sa mu však podarilo uvoľniť a začal si strhávať obväzy z ošetreného ramena. Keďže sa správal agerívne, privolali k nemu viacero policajných hliadok. Podľa denníka mal Turčan zaútočiť aj na týchto policajtov. Nakoniec museli použiť donucovacie prostriedky, spacifikovať sa im ho podarilo až elektickým paralyzérom. Privolaní zdravotníci ho nakoniec odviezli na psychiatriu, kde ho strážia policajti. 

Viac o téme: PolicajtStreľbaVraždaObvinenie Martin Turčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu