Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Legendárna senická puma opäť na scéne: Bratislavčania videli veľkú mačku, prečesávajú okolie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Takeopariu o)

BRATISLAVA – Obyvateľov Bratislavy a okolia straší neznáma mačkovitá šelma. Intenzívne po nej pátra polícia aj poľovníci a zviera sa podľa svedkov ticho presúva čoraz hlbšie do metropoly Slovenska. Posledné pozorovanie šelmy bolo hlásané v bratislavskej Rači!

Doposiaľ bližšie neidentifikovaná šelma sa mala včera pohybovať v bratislavskej mestskej časti Vajnory, upozornil miestnych obyvateľov rozhlas. Podľa dnešných informácií TV JOJ ju však ľudia zazreli aj blízko Rače a polícia uzavrela cestu do vinohradov. Šelmu ľudia videli aj pri Senci a Bernolákove a medzičasom sa medzi nimi rozšírili domnienky, že zviera pochádza z Bernolákova, odkiaľ utieklo z nelegálneho chovu. Najnovšie však polícia varuje občanov Chorvátskeho Grobu a Svätého Jura, kde šelmu pozorovali dnes ráno v oblasti Šúrskeho lesa.

V tejto súvislosti polícia vyzýva občanov na zvýšenú opatrnosť v uvedenej oblasti, nakoľko sa mačkovitú šelmu z dôvodu ťažko priechodnej časti lesa doposiaľ odchytiť nepodarilo. Vzhľadom na obdobie prázdnin osobitne upozorňujeme rodičov, aby v uvedenej oblasti zabránili voľnému pohybu detí. Hliadky Policajného zboru uvedenú oblasť aj naďalej monitorujú.

Poľsko žije v strachu: Ľudí ohrozuje čierna beštia, ktorá zavýja!

Očití svedkovia opísali mačkovitú šelmu ako pumu, čo pripomína niekoľko rokov starý prípad, keď puma desila obyvateľov Záhoria a dostala sa až do Senice, kde vyvolala miestnu paniku, ale aj senzáciu. Mnohí vtedy početné pozorovania zvieraťa považovali za kolektívnu halucináciu a tzv. Senickej pume vytvorili vlastnú stránku na Facebooku. Poplach okolo zvieraťa postupne utíchol a záhadu mačkovitej šelmy sa dodnes nepodarilo uzavrieť jednoznačným vysvetlením.

 

Včera v nočných hodinách bol nad Senicou pozorovaný objekt nápadne pripomínajúci Senickú PUMU. Fotografiu nám poslal náš dlhoročný poslucháč Dezider (9)

Posted by Senická PUMA on 1. prosinec 2011
 

Kto z nasich sklanych a oddanych fanuskov ma toto auto? Zasluzi si velky LIKE :)

Posted by Senická PUMA on 3. říjen 2012

 

Polícia prehľadáva okolie Bratislavy

Polícia dnes prehľadávala Národnú prírodnú rezerváciu Šúr pri Bratislave aj s jej priľahlým okolím. Prepátrala lesy, vinohrady, chatovú oblasť, opustené objekty kasární i okolité polia s cieľom nájsť neznámu mačkovitú šelmu, ktorej pohyb na tomto území nahlásil dnes ráno poľovník. „Oznámenie ani v tomto prípade doposiaľ potvrdené nebolo. Polícia v uvedených oblastiach vykonáva aj naďalej zvýšenú hliadkovú službu,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Polícia bola o pohybe neznámej mačkovitej šelmy informovaná aj v pondelok 10. augusta. Krátko pred 19.00 h ju na to upozornil občan, ktorý videl šelmu v okolí ulíc Podbrezová a Kamilková v bratislavskej mestskej časti Rača. Pred 22.00 h polícii volala žena, ktorá videla väčšiu mačkovitú šelmu počas venčenia pri rybníkoch Lysy v bratislavských Vajnoroch. Oznámenia polícia preverila.

Oznámenie o pohybe neznámej mačkovitej šelmy sa objavilo už aj z okolia Malaciek. Portál zahori.sk cituje záchranára Tomáša, ktorý mal šelmu vidieť o 00.30 h medzi Malackami a Pernekom. „Mala dlhý chvost a zlatohnedú farbu,“ opísal záchranár. Polícia však podľa hovorkyne Mihalíkovej žiadne oficiálne ohlásenie z okolia Malaciek neeviduje. „Ani nás na Mestskom úrade v Malackách nikto v tejto súvislosti nekontaktoval,“ uviedol viceprimátor Malaciek Milan Ondrovič.

Ilustračné video:

Viac o téme: Puma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu