Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Incident s ukrajinskou vlajkou v parlamente má svoju dohru: Polícia obvinila 2 osoby

(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Polícia obvinila dve osoby v súvislosti s incidentom v parlamente, pri ktorom poslanci obliali ukrajinskú vlajku. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. Na obvinenie upozornila televízia Markíza, podľa ktorej by malo ísť o poslancov Národnej rady (NR) SR za ĽSNS Andreja Medveckého a Mareka Kotlebu.

„Môžeme potvrdiť, že zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bolo vznesené obvinenie z trestného činu výtržníctva dvom fyzickým osobám. Vyšetrovanie ukončené nie je,“ uviedol.

Napätá schôdza v parlamente eskalovala do bitky s vlajkami a vodou, ministra Naďa v prejave vypískali (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Incident sa odohral 8. februára počas rokovania pléna o obrannej dohode s USA. Poslanci Peter Krupa a Andrej Medvecký (obaja ĽSNS) sa postavili k rečníckemu pultu aj so slovenskou vlajkou. Následne k pultu prišli aj Jana Bittó Cigániková a Miroslav Žiak (obaja SaS) s ukrajinskou vlajkou. Poslanci ĽSNS obliali vodou ukrajinskú vlajku a ďalší členovia ĽSNS nakoniec štátny symbol Ukrajiny poslancom SaS vytrhli z rúk.

Viac o téme: Obvinenie Ukrajinská vlajkaMarek KotlebaParlamentAndrej Medvedecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu