Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rada pre vysielanie a retransmisiu začala voči RTVS správne konanie: Relácia s Čarnogurským nebola objektívna

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) začala správne konanie voči RTVS v súvislosti s Jánom Čarnogurským ako hosťom relácie Správy a komentáre. Informovala o tom hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková. Zároveň označila viaceré sťažnosti za neopodstatnené.

Diskusia s Čarnogurským, predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti, sa venovala situácii na východe Ukrajiny v kontexte uznania dvoch separatistických republík zo strany Ruska. Podľa RVR mohlo dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajského programu.

Vytvorenie posilnenej predsunutej prítomnosti NATO na SR je najväčším krokom pre obranu SR od jej samostatnosti, myslí si Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Správne konanie začala RVR aj v súvislosti s programom Tak takto?! vysielanom v televízii TA3, kde bol hosťom Juraj Draxler – bývalý politik a analytik. V diskusii s názvom Ukrajina na rozhraní dvoch impérií mohlo podľa RVR dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti politicko-publicistického programu. RVR tiež uznala za neopodstatnené viaceré sťažnosti na vysielanie. Týkali sa napríklad reklamných spotov rezortu zdravotníctva Vakcína je riešenie, nevyváženosti priestoru predstaviteľov jednotlivých politických strán či zásady nestrannosti a neutrality moderátora v súvislosti s takzvanou obrannou dohodou medzi SR a USA.

RVR zároveň udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby JOJ 24 spoločnosti MAC TV s. r. o.

Viac o téme: RTVSJán ČarnogurskýRada pre vysielanie a retransmisiu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu