Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodič (52) odmietol zaplatiť pokutu: Potom prišiel skrat! Policajt inkasoval úder evidenčným číslom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Pre prečin útoku na verejného činiteľa obvinila polícia 52-ročného muža, ktorý odmietol zaplatiť pokutu, z policajného auta demontoval tabuľku s evidenčným číslom (EČV) a udrel policajta. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Jana Šimunková.

K udalosti došlo ešte uplynulý piatok (4. 3.), keď hliadka bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) spozorovala, že vodič išiel autom cez chodník, trávnatú plochu a následne cez ďalší chodník až na parkovacie miesto vyhradené pre telesne postihnutých. Dopustil sa tak priestupku.

Keďže nesúhlasil s blokovým konaním a ani s prejednaním pred správnym orgánom, policajti ho poučili o tom, že v zmysle zákona sú v tomto prípade oprávnení zadržať mu tabuľky s EČV. Keď došlo k ich samotnému demontovaniu z jeho auta, rozhodol sa, že aj on odmontuje tabuľky s EČV zo služobného vozidla polície.

Následne vodič vytrhol tabuľky s EČV z rúk policajta a odmietol ich vrátiť. Policajt mu ich opäť zobral. "Situácia 'vytŕhania' tabuliek z rúk sa ešte jedenkrát zopakovala," povedala Šimunková s tým, že vodič sa s nimi zahnal, pričom jedného policajta z hliadky udrel. Napokon voči nemu použili donucovacie prostriedky a obmedzili ho na osobnej slobode.

Viac o téme: NapadnutieVodičVyšetrovaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu