Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministerstvo vnútra nakupuje vybavenie na zabezpečenie hranice s Ukrajinou

Situácia na hraniciach s Ukrajinou
Situácia na hraniciach s Ukrajinou (Zdroj: Polícia Slovenskej republiky/Facebook)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR nakupuje technické vybavenie a informačno-komunikačné systémy na zabezpečenie hranice s Ukrajinou. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu využíva priame rokovacie konanie. Celková hodnota troch zákaziek je 817.150 eur bez DPH. Zmluvy by mali uzavrieť v pondelok. Vyplýva to z oznámení zverejnených na webe Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Obstarávania zrealizovalo ministerstvo na základe úloh, ktoré vyplynuli z permanentného krízového štábu na posilnenie bezpečnosti hranice s Ukrajinou, priblížil tlačový odbor MV SR. "Predmetom obstarávania IKT boli počítače, notebooky, klávesnice a myši, monitory, čiernobiele tlačiarne, náplne do tlačiarní, mobilné zariadenia, statívy na účel posilnenia a zriadenia pracovísk vo veľkokapacitných registračných centrách Michalovce a Humenné, rovnako tak na prechodoch s Ukrajinou," uviedlo ministerstvo.

Rezort nakupoval tiež zariadenia na snímanie daktyloskopických odtlačkov prstov a k nim príslušné licencie a záruky pre potreby veľkokapacitných registračných centier Michalovce a Humenné. "Predmetom nákupu bolo teda technické vybavenie a podmienkou bolo dodanie do piatich pracovných dní," doplnilo MV SR.

Dodanie nevyhnutného špecializovaného hardvéru a softvéru by malo stáť 317.750 eur. Rezort oslovil dodávateľa Technopol International. Náklady na výstupné periférne zariadenia k výpočtovej technike a mobilné telekomunikačné zariadenia odhaduje MV SR na 305.450 eur. Na dodaní sa dohodlo so spoločnosťou Microcomp - Computersystém.

Situácia na hraničnom priechode Vyšné Nemecké po týždni (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Zákazku na dodanie výpočtovej techniky, respektíve technického vybavenia zadalo ministerstvo spoločnosti eGroup Solutions. Celková hodnota obstarávania je 193.950 eur. Použitie priameho rokovacieho konania rezort zdôvodnil mimoriadnou situáciou v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR, pre ktorú zákazku zadáva.

Viac o téme: NákupVybavenieHraniceMinisterstvo vnútraVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu