Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Svet sa spojil! Všetci vieme, kto túto vojnu začal: Čaputová reaguje na rozhodnutie štátov OSN

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila obec Ubľa a tamojší hraničný priechod
Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila obec Ubľa a tamojší hraničný priechod (Zdroj: TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Svet sa spojil. Drvivá väčšina krajín odsúdila agresiu, ktorú ruské politické vedenie spustilo proti Ukrajine, a vyzvala Rusko bezodkladne stiahnuť svoje vojská z územia nášho suseda. Skonštatovala to prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti so stredajším prijatím rezolúcie Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (OSN), ktorá odsudzuje ruskú agresiu voči Ukrajine.

archívne video

Ukrajina si zaslúži jasný symbol prijatia od Západu, tvrdí prezidentka Čaputová (Zdroj: TASR - František Iván)

"Rezolúciu s touto urgentnou mierovou výzvou na pôde Organizácie spojených národov dnes podporilo 141 krajín sveta, vrátane Slovenska. Iba päť štátov bolo proti. Globálne spoločenstvo má jasno v tom, kto vojnu začal a rozumie dôvodom, prečo ju musí čo najskôr ukončiť," napísala Čaputová na sociálnej sieti.

 

Svet sa spojil. Drvivá väčšina krajín sveta odsúdila agresiu, ktorú ruské politické vedenie spustilo proti Ukrajine a...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, March 2, 2022

Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov prijalo v stredu rezolúciu, v ktorej žiada, aby Rusko okamžite stiahlo svoje vojenské jednotky z Ukrajiny. Uznesenie "čo najdôraznejšie odsudzuje" ruskú agresiu voči Ukrajine a požaduje úplné stiahnutie ruských síl zo susednej krajiny. Zároveň podporilo svoj záväzok k suverenite, nezávislosti a teritoriálnej integrite Ukrajiny v rámci jej medzinárodne uznaných hraníc. Kritizuje tiež rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina o uvedení ruských jadrových síl do stavu vysokej pohotovosti.

Viac o téme: útok RuskoOSNUkrajinaZuzana ČaputováVojna na Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu