Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Menia sa aj opatrenia na školách: Karanténa sa zruší

Branislav Gröhling
Branislav Gröhling (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - V školstve oproti minulému týždňu poklesol percentuálny podiel pozitívnych zamestnancov škôl aj žiakov. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

Uplynulý týždeň sa urobilo takmer 600.000 samotestov a pozitivita klesla aj v tomto prípade, poznamenal šéf rezortu školstva. Zároveň požiadal rodičov, aby si pred začiatkom jarných prázdnin vyzdvihli samotesty na testovanie žiakov.

Počet pozitívnych zamestnancov škôl a žiakov klesol, karanténa po styku s pozitívnym sa zruší (Zdroj: Topky/Maarty)

Karanténa po styku s pozitívnym sa zruší

Ministra teší, že dôjde aj k úprave individuálnej karantény pre žiakov. Poukázal, že boli vypočuté ich požiadavky a argumenty. Presné detaily však podľa jeho slov upraví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR. Verí, že k individuálnej karanténe sa pristúpi od marca.

Maturitné skúšky budú v štandardnom režime

V súvislosti s maturitnými skúškami minister povedal, že sa budú realizovať v štandardnom režime. Zmena bude podľa jeho slov v prípade predĺženia doby externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti v každom vyučovacom predmete o 15 minút. Školy tiež upravia zadania ústnej formy internej časti tak, aby otázky reflektovali spôsob vzdelávania žiakov v období dištančného vyučovania.

Viac o téme: PoklesŠkolstvoPozitívnyKoronavírusBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu