Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zlaté Moravce: Knižnica sa rozpadá, primátorka sa škriepi s riaditeľkou, kto za to môže

Budova Mestského kultúrneho strediska a knižnica Zobraziť galériu (3)
Budova Mestského kultúrneho strediska a knižnica (Zdroj: Nový Čas)

ZLATÉ MORAVCE - Mestská knižnica v Zlatých Moravciach je v havarijnom stave. Primátorka Serafína Ostrihoňová a riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Marta Lazúrová sa škriepia, kto má zohnať peniaze na jej opravu. Spor nemá konca a čitateľom hrozí, že jedného dňa sa im budova zosype na hlavy.

Riaditeľka kultúrneho strediska pred prijatím funkcie sľubovala zohnať financie na opravu budovy z eurofondov. „Aj preto som ju podporila,“ hovorí primátorka mesta Serafína Ostrihoňová. „Za celý čas zohnala asi 80-tisíc korún (2 500 €), a to je žalostne málo,“ sťažuje sa primátorka, ktorá prezradila, že mesto poskytuje kultúrnemu stredisku dotáciu 4 milióny korún (123 000 €).

Riaditeľky Mestského kultúrneho strediska Marty Lazúrovej sa slová primátorky mimoriadne dotkli. „To vďaka pani primátorke sme v takom svrabe, že nemôžeme podať projekty na opravu či rekonštrukciu. Chýba dokumentácia aj peniaze. Je zarážajúce, že pani primátorka nevie, že príspevok z mesta je viazaný na platy, odvody, energie či nákup literatúry,“ vyhlásila M. Lazúrová. V nekonečnom spore primátorky Zlatých Moraviec a riaditeľky zatiaľ niet žiadneho víťaza. Jasný je len porazený, a tým sú čitatelia, ktorí majú knižnicu v barabizni.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu