Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Téma obrannej zmluvy ešte nevyhasla: Koaliční poslanci čelia vyhrážkam, Šeliga hovorí, že prípad už rieši polícia

Šeliga dostáva výhražné správy po hlasovaní o dohode s USA. Zobraziť galériu (3)
Šeliga dostáva výhražné správy po hlasovaní o dohode s USA. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook/Juraj Šeliga)

BRATISLAVA - Zdá sa, že poslanci ešte nemajú s témou obrannej zmluvy s USA pokoj ani teraz, keď ju už dávno ratifikovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Na hlavný problém teraz poukázal poslanec Za ľudí Juraj Šeliga, ktorý dostáva správami na sociálnej sieti výhražné odkazy. Sám povedal, že celú situáciu už vraj rieši polícia. Predtým poslanci riešili nebezpečnú zásielku s napísaným výhražným textom a prilepeným nábojom.

O tom, že situácia začína byť skutočne vážna píše na sociálnej sieti aj bývalý podpredseda NR SR a poslanec Juraj Šeliga, ktorý poukazuje fotkou aj na správy, ktoré mu do messengera chodia od rôznych ľudí. 

Po zásielkách s nábojom prichádzajú správy cez sociálne siete

Šeligu pritom nemenovaná osoba v konverzácii označuje za vlastizradcu a citoslovcami mu zrejme naznačuje zostávajúci čas, či podobný výhražný naratív. "Poslankyne a poslanci, ktorí hlasovali za Dohodu o obrannej spolupráci s USA sú vystavení mimoriadnemu tlaku, vulgarizmom a vyhrážkam," píše Šeliga, ktorý tvrdí, že polícia sa už týmito skutočnosťami zaoberá.

Téma obrannej zmluvy ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Juraj Šeliga)

"Ktokoľvek si však myslí, že ma zastraší, veľmi sa mýli! Boli iní, ktorí sa ma pokúšali zastrašiť a nezľakol som sa, nezľaknem sa ani teraz," dodal Šeliga.

Nejde o prvý prípad

Šeliga pritom nie je prvým poslancom z radov koalície, ktorý v téme obrannej dohody s USA na tento vážny problém upozorňuje. Podobným prípadom si prechádza aj poslanec Andrej Stančík z OĽaNO, ktorému dokonca prišla podozrivá zásielka s prilepeným nábojom. Táto bola výsostne smerovaná na poslancov OĽaNO.

Téma obrannej zmluvy ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Stančík)

Polícia konanie vyhodnocuje a monitoruje

Polície sme sa pýtali, v akom štádiu riešenia sú tieto vážne prípady vyhrážok poslancom. " Polícia eviduje toto konanie, situáciu monitoruje a vyhodnocuje. Príslušné krajské riaditeľstvá policajného zboru prijali adekvátne bezpečnostné opatrenia," objasnila Andrea Dobiášová z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave,

Viac o téme: SprávyVyhrážkyUSAJuraj ŠeligaObranná zmluva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu