Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokovaní ľudia v centre Bratislavy: VIDEO Do Národného divadla sa dobýjal diviak

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Slovenské národné divadlo)

BRATISLAVA – Vyzerá to tak, že diviačia zver predstavuje pre Bratislavu a jej obyvateľov skutočný problém. Iba cez víkend kolovalo na internete video, na ktorom bola zachytená diviačia rodinka ako pobehuje po rušnej ceste a v blízkosti električkovej zastávky. Tentokrát sa diviak vybral ešte ďalej. Pobehoval až pri divadle.

Zmätené a vystrašené zviera pobehovalo sem a tam vo večerných hodinách pred novou budovou Slovenského národného divadla a nechýbalo veľa, aby nevbehlo aj dnu. Video zachytávajúce diviaka zverejnilo na svojom Facebooku samotné divadlo s komentárom: "Vážení diviaci, správne, najprv sa chodí do pokladne! Vaše SND."

V okolí sa v tom čase nachádzali aj ľudia, ktoré sa na zviera len prekvapene pozerali, ako by nevereli vlastným očiam. Jedna z diskutujúcich pod príspevok dokonca uviedol, že jej "neter skoro odpadla, pri Sky Parku ho stretla."

Stretnúť v Bratislave diviaka nie je problém 

Nejde zdaleka o prvý prípad, kedy mali Bratislavčania v uliciach dočinenia s diviakmi. Počas víkendu sociálnymi sieťami kolovalo zasa video, na ktorom bola zachytená celá diviačia rodinka na Nábreží Armádneho Generála Ludvíka Svobodu na jednom z hlavných bratislavských ťahov. Menšie stádo najskôr svorne bežalo popri ceste a neskôr aj po električkovej koľaji a neprekážala im ani blížiaca sa električka. Na rozdiel od incidentu pred divadlom, tento sa odohral za bieleho dňa. Na pohyb diviakov vtedy svedkovia upozornili aj políciu. Našťastie, tí mohli skonštatovať, že zranenia osôb alebo komplikácie v premávke sme nezaznamenali.

Šokovaní ľudia v centre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Ozvala sa však aj starostka bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová, ktorá uviedla, že pár dní dozadu ich pracovníci počas nočnej služby stretli priamo v srdci Karlovej Vsi stádo cca päťdesiatich kusov. "Zver je evidentne vystresovaná a do mesta nepatrí. Predpokladám, že divá zver je predmetom nejakého vlastníckeho práva, keď nie nikoho iného tak štátu. Bolo by načase, aby štátne inštitúcie konečne aj tomuto javu začali venovať primeranú pozornosť. Koľko podobných záberov ešte treba natočiť? Alebo čakáme na nejaké nešťastie?," uviedla.

Viac o téme: DiviakDivé prasaDiviaciBratislavaSND
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu