Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prvé reakcie na zlato Petry Vlhovej: Kráľovná na lyžiach, zlatá hviezda! Zo slov polície pôjdete do kolien

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR / Martin Baumann)

PEKING/BRATISLAVA - Neuveriteľné, neskutočné, dychberúce. Tak by sa dali popísať emócie po úžasnej jazde našej zlatej Petry Vlhovej. Tá vybojovala pre Slovensko prvé zlato na tohtoročných olympijských hrách v Pekingu. Reakcie známych osobností a politikov na seba nenechali dlho čakať. Všetci sú z jej výkonu nadšení!

Celé Slovensko bolo v stredu ráno pred televíznymi obrazovkami. Všetci totiž držali palce našej najlepšej lyžiarke súčasnosti - Liptáčke Petre Vlhovej. Tá totiž získala naše prvé zlato v slalome na tohtoročných zimných olympijských hrách v Pekingu. Triumfovala z ôsmeho miesta po prvom kole. O 8 stotín sekundy zdolala striebornú Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú, bronz získala Švajčiarka Wendy Holdenerová s odstupom 0,12 s.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole slalomu na ZOH 2022
Zobraziť galériu (3)
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole slalomu na ZOH 2022

Reakcie na seba nenechali dlho čakať. Petre k víťazstvu gratulujú všetci - politici a známe osobnosti. 

K Petrinmu víťazstvu sa v stredu ráno vyjadrila prezidentka Zuzana Čaputová. "Gratulujem k olympijskému zlatu v slalome a ďakujem za fantastickú reprezentáciu Slovenska. Som na Petra Vlhová veľmi hrdá. Ďalším našim športovcom a športovkyniam držím palce pri ich výkonoch v Pekingu," napísala. Chválou nešetril ani predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). "Dala to. GRATULUJEME a ĎAKUJEME," napísal.

 

Petra Vlhová sa stala olympijskou víťazkou a získala pre Slovensko prvé zlato zo Zimných olympijských hier v Pekingu....

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, February 8, 2022
 

Dala to 🥇💪💪 GRATULUJEME a DAKUJEME 👏👏👏 Foto: TASR

Posted by Boris Kollar on Wednesday, February 9, 2022

Rovnako Petre zablahoželal aj premiér Eduard Heger. "Povzbudivé správy nesmú zanikať, obzvlášť v dnešných časoch. Petra Vlhová predviedla opäť famózny výkon a Slovensko môže byť na ňu právom hrdé. Je to jej prvá zlatá medaila na olympijských hrách a tento ročník aj prvá pre našu krajinu. Petra, veľká vďaka. Držím všetkým našim olympionikom palce," napísal na sociálnej sieti. 

 

SRDEČNE GRATULUJEM PETRE VLHOVEJ K 🥇NA ZIMNÝCH OH Povzbudivé správy nesmú zanikať, obzvlášť v dnešných časoch. Petra...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Tuesday, February 8, 2022

Medzi prvými, ktorí Petre gratulovali, bol aj minister školstva Branislav Gröhling. Práve jeho ministerstvo má pod sebou aj šport na Slovensku. "Blahoželám Petre Vlhovej k prvému zlatu na ZOH," napísal na sociálnej sieti. Radosť z Vlhovej výhry vyjadril na sociálnej sieti aj štátny tajomník rezortu školstva pre oblasť športu Ivan Husár. "Petra Vlhová systémom Tom a Jerry získala v Pekingu zlato v slalome," uviedol Husár. Radosť zo zisku najcennejšieho kovu vyjadril aj splnomocnenec vlády pre mládež a šport Karol Kučera (OĽANO). Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič napísal, že Petra je "zlatá hviezda". 

 

Blahoželám Petre Vlhovej k prvému zlatu na ZOH 🥳⛷

Posted by Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Tuesday, February 8, 2022

 

 

PETRA JE ZLATÁ HVEZDA 🥰

Posted by Igor Matovic on Tuesday, February 8, 2022

"Staršie ročníky si pamätajú známy slogan anglického futbalistu G. Linekera: "Futbal je jednoduchá hra. Chlapi 90 minút naháňajú loptu, ale nakoniec vždy vyhrajú Nemci". Toto už vo futbale neplatí. Ale to, čo dnes predviedla Petra Vlhová, možno pokojne prepísať na lyžovanie. "Slalom je šport kde sa 30 žien rúti dole svahom a nakoniec aj tak vyhrá Petra Vlhová". Gratulujeme," napísal minister zahraničných vecí Ivan Korčok. 

 

Staršie ročníky si pamätajú známy slogan anglického futbalistu G. Linekera: "Futbal je jednoduchá hra. Chlapi 90 minút...

Posted by Ivan Korčok on Tuesday, February 8, 2022

Z prvého olympijského zlata je nadšené aj ministerstvo vnútra. "Slovenská lyžiarka Petra Vlhová predviedla v slalome perfektný výkon a vybojovala na zimných olympijských hrách v Pekingu prvú slovenskú medailu. Ďakujeme a gratulujeme! PARÁDA!!!" napísalo ministerstvo vnútra. Gratulácie do Pekingu poslala aj Polícia Slovenskej republiky. "Toto je jediný prípad, keď by sme pokutovali za príliš pomalú rýchlosť. Petru však zatiaľ nikdy policajné radary nedokázali zachytiť," skonštatovali vtipne. 

 

GRATULUJEME PETI VLHOVEJ K OLYMPIJSKÉMU ZLATU! Toto je jediný prípad, keď by sme pokutovali za príliš pomalú rýchlosť. Petru však zatiaľ nikdy policajné radary nedokázali zachytiť.

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, February 8, 2022

K úžasnému výkonu Petry Vlhovej sa vyjadrili aj poslanci parlamentu. Tí od včera na mimoriadnej schôdzi rokujú o obrannej dohode s USA, pričom toto rokovanie je mimoriadne kontroverzné. "Zlato pre Slovensko. Aj napriek obrovskému tlaku Petra predsa len prinesie na Slovensko najcennejší kov z Pekingu," napísal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.

 

ZLATO PRE SLOVENSKO🥇🇸🇰 Aj napriek obrovskému tlaku Petra predsa len prinesie na Slovensko najcennejší kov z Pekingu. 😊 Obrovské ĎAKUJEME! Foto: reuters

Posted by Michal Šipoš on Tuesday, February 8, 2022

"Zlatá Petra!Gratulujem k obrovskému úspechu Petra Vlhová a za olympijské zlato pre celé Slovensko. Sme na Teba veľmi hrdí!" napísala Vladimíra Marcinková z klubu SaS. Ku gratulantom sa pridala aj exministerka vnútra Denisa Saková (Hlas). Podľa jej slov spravila Petra celému Slovensku veľkú radosť a získala v slalome najcennejší kov. "Pripájam sa k blahoželaniam z celého Slovenska a sveta a ďakujem Petre Vlhovej, že zabojovala za Slovensko a ukázala, že je kráľovná na lyžiach," uviedla.

 

MÁME ZLATÚ MEDAILU Z PEKINGU!🇸🇰🥇 Petra Vlhová urobila veľkú radosť celému Slovensku a získala najcennejšiu zlatú medailu...

Posted by Denisa Saková on Tuesday, February 8, 2022

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus hovorí o neskutočnej radosti a našej "snehovej kráľovnej" ďakuje. "Osobitne v tejto zlej dobe potrebovalo Slovensko konečne dobrú správu. Peťa nám s Číny poslala tú najkrajšiu možnú. Zaslúžila si to najviac zo všetkých," konštatoval. 

"Opäť fantastický výkon našej Petra Vlhova. V slalome získala pre Slovensko prvé zlato na ZOH v Pekingu. Gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej krajiny. Petre aj ďalším našim športovcom držíme aj naďalej palce!" napísalo Sme rodina na sociálnej sieti. 

 

NESKUTOČNÁ RADOSŤ ❤️✌🏻 GRATULUJEME A ĎAKUJEME NAŠEJ SNEHOVEJ KRÁĽOVNEJ 👸🏼 Osobitne v tejto zlej dobe potrebovalo...

Posted by Martin Klus on Tuesday, February 8, 2022

K výkonu Petry Vlhovej sa vyjadrili aj známe osobnosti zo sveta pandémie. Vedec Pavol Čekan napísal, že Petra to po prvom kole nevzdala a nakoniec "to dala". "Neskutočné! Veľká gratulácia," uviedol. 

 

Petra Vlhová, nádhera🏅 Nevzdala to. Neskutočné! Veľká gratulácia 🇸🇰💙🙏

Posted by Pavol Cekan on Tuesday, February 8, 2022

Milan Kulkovský, naopak, konštatoval, že po Petrinom víťazstve síce chlieb lacnejší nebude, ale aspoň sa nachvíľu na niečo môžeme tešiť a byť hrdí. "Hrdinov potrebujeme ako soľ. Peťa všetkým ukázala, že sa nemôžeme vzdávať a že nádej skutočne zomiera posledná," napísal. Poukázal na to, že šport počas pandémie neskutočne trpí a pre koronavírus dostal takmer úplnú stopku. Aj napriek tomu je však zlato na zimných olympijských hrách elixírom, ktorý mu môže pomôcť. "Ak Peter Sagan spôsobil cyklorevolúciu, Peťa zaplní zjazdovky motivovanými deťmi," uzavrel. 

 

Chlieb lacnejší síce nebude, ale aspoň na chvíľu sa môžeme tešiť a byť hrdí. Hrdinov potrebujeme ako soľ. Peťa všetkým...

Posted by Milan Kulkovsky blog on Tuesday, February 8, 2022

 

 

 

Viac o téme: PoliticiVíťazstvoZnáme osobnostiPetra VlhováZOH 2022Kráľovná na lyžiachZOH v Pekingu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu