Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Známe hračkárstvo prestrelilo: Politické heslá na stránke pre deti! Nechce cudzie vojská ani základne

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: pixabay, www.dracik.sk)

BRATISLAVA – Hračkárstvo Dráčik u nás nechce cudzie vojská ani základne. Aspoň tak sa to uvádza na reklamnom banneri umiestnenom na ich hlavnej hlavnej stránke, ktorý vám udrie do očí hneď, ako si ju otvoríte. Deje sa tak v čase, keď na Slovensku ostro rezonuje téma obrannej zmluvy s USA.

Ak ste v týchto dňoch aj vy navštívili e-shop známeho hračkárstva, možno ste si všimli, že okrem rôznych detských radostí a hračiek je na úvodnej stránke umiestnený aj bielomodrý oznam, ktorý hovorí: "Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní."

Známe hračkárstvo prestrelilo: Politické
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.dracik.sk)

Takéto heslá sa na internetovej stránke Dráčika nachádzajú v čase, keď je na Slovensku jednou z hlavných tém dohoda o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými. Tá rozdelila nielen politickú scénu, ale celú spoločnosť na dve časti a posledné týždne vyvoláva nemalé vášne. 

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (3)
Ivan Korčok  (Zdroj: TASR/AP)

Vláda ju schválila ešte v polovici januára a slovenská delegácia na čele s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) a ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nominant SaS) ju tento týždeň v Spojených štátoch podpísala. Doma ju ešte musí schváliť parlament a ratifikovať prezidentka Zuzana Čaputová. Zmluva umožňuje americkým ozborojeným silám využívať naše letiská na Sliači a v Kuchyni, prípadne iné dohodnuté priestory. Opozícia a aj časť verejnosti sú však proti, čo dali najavo aj protestami v uliciach.

So žiadosťou o stanovisko sme oslovili aj predajňu Dráčik. Zatiaľ nereagovala.

Viac o téme: HračkárstvoE-shopDráčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu