Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Fakultná nemocnica v Nitre sa pripravuje na variant omikron

Fakultná nemocnica v Nitre Zobraziť galériu (2)
Fakultná nemocnica v Nitre (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

NITRA - Fakultná nemocnica (FN) v Nitre sa pripravuje na nástup novej vlny pandémie nového koronavírusu sprevádzanej variantom omikron. V týchto dňoch pristúpila k viacerým organizačným zmenám. Podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Kubinec rozdelili logisticko-strategické úseky zdravotníckeho zariadenia tak, aby FN zamedzila masívnemu výpadku zamestnancov.

„Predzásobili sme sklad potravín i sklad špeciálneho zdravotníckeho materiálu. Posilnili sme tiež testovanie obyvateľstva nielen PCR, ale aj antigénovým testovaním na naše maximum,“ uviedla Kubinec.

Nemocnica z tohto dôvodu presťahovala svoje mobilné odberové miesto, ktoré od 29. januára už nebude fungovať na Špitálskej, ale na Rázusovej ulici, na mieste dočasnej pristávacej plochy pre vrtuľníky. „K dispozícii bude päť testovacích miest, z nich štyri na antigénové a jedno na PCR testy. Antigénové testovanie pre akútnych pacientov, prichádzajúcich do FN Nitra, bude bezplatné. Testovacie miesta budú k dispozícii od 6.00 do 14.00 h. Triážne testovacie miesto bude stáť pred urgentom a k dispozícii bude 24 hodín a sedem dní v týždni,“ povedala Kubinec.

Testovanie na koronavírus
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ako doplnila, nemocnica zabezpečila aj triážny stan, ktorý bude v prípade náporu pacientov na covidové pracoviská nemocnice k dispozícii pre pozitívnych pacientov. „Radi by sme upozornili obyvateľov, že z dôvodu triáže prichádzajúcich pacientov bude vchod do nemocnice zo Špitálskej ulice od 1. februára uzatvorený. V nemocnici máme aktuálne hospitalizovaných 43 pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19. Z toho počtu sú traja ventilovaní,“ dodala Kubinec.

Viac o téme: NemocnicaNitraKoronavírusOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu