Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nočná dráma v Bratislave! Evakuácia nemocnice kvôli požiaru, zomrel jeden pacient

Univerzitná nemocnica na Antolskej Zobraziť galériu (2)
Univerzitná nemocnica na Antolskej (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nočná tragédia v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda. Podľa informácií portálu Topky.sk prišlo v nočných hodinách v Bratislave k požiaru v priestoroch petržalskej nemocnice na Antolskej, pri ktorom zahynul jeden z hospitalizovaných pacientov.

Informácie nám potvrdila aj samotná nemocnica. „V noci z utorka na stredu 16. marca približne o pol jednej ráno vznikol v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke požiar v jednej z izieb pacientov na traumatologickom oddelení," uviedla hovorkyňa UNB Petra Lániková.

Nočná dráma v Bratislave!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

"Žiaľ, jeden pacient zomrel, príčinu smrti určí súdny lekár. Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní, nikto ďalší nemusel byť ošetrený ani neutrpel žiadnu ujmu. Príčinu požiaru vyšetruje Hasičský a záchranný zbor. Univerzitná nemocnica Bratislava vyjadruje ľútosť nad touto udalosťou,“ povedala. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie informácie nemocnica poskytovať nebude. 

Požiar pôsobil podľa predbežných odhadov škodu vo výške 150 000 až 200 000 eur. Hovorkyňa tiež priblížila, že z traumatologického oddelenia, kde vypukol, museli v noci evakuovať 12 pacientov. Na ďalšie oddelenia sa podľa jej slov požiar nerozšíril. "Aj vzhľadom na fakt, že požiar vypukol v nočných hodinách, celkový chod nemocnice táto udalosť výrazne neovplyvnila," doplnila.  

Viac o téme: PožiarNemocnicaUNBAntolská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu