Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jozef Rehák sa v stredu postaví pred súd: Proces má pokračovať aj 20. januára

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Pred samosudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, by sa mal v stredu (19. 1.) postaviť bývalý riaditeľ Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru Jozef Rehák, známy z kauzy Judáš. Vyplýva to z rozpisu činnosti ŠTS, zverejneného na jeho webovej stránke. Proces má pokračovať aj 20. januára.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Jozefa Reháka za činnosť pre zločineckú skupinu a dva skutky zločinu prijímania úplatku. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody od päť do 12 rokov a prepadnutie majetku. Vlani v máji o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Reháka zadržali v decembri 2020

Jozefa Reháka zadržali v rámci policajnej akcie Judáš na začiatku decembra 2020. Medzi obvinenými bol v tomto prípade bývalý prezident Policajného zboru (PZ), dnes už nebohý Milan Lučanský, tiež bývalí predstavitelia Slovenskej informačnej služby a aj bývalí vysokopostavení funkcionári PZ a finančnej správy. Obvinili ich z korupcie a jednu osobu aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Skupinu pôvodne ôsmich obvinených vrátane Jozefa Reháka zobral sudca ŠTS v decembri 2020 do väzby. Z nej sa dostal na slobodu v apríli minulého roku.

Viac o téme: ProcesŠTSJudášJozef Rehák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu