Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exviceprimátor Prešova dostal za korupciu podmienečný trest

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PREŠOV - Bývalý hokejista a niekdajší viceprimátor Prešova René P. dostal za korupciu podmienečný trojročný trest odňatia slobody. Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici exviceprimátorovi Prešova v pondelok za prijatie úplatku vymeral i peňažný trest vo výške 10.000 eur a päťročný zákaz výkonu verejnej funkcie. Rozsudok nie je právoplatný.

"Výrok rozsudku berieme na vedomie, s výrokom sa nestotožňujeme. Počkáme si na písomné vyhotovenie rozsudku, v závislosti od neho potom podáme odôvodnenie," uviedol právny zástupca Reného P. Michal Bezák. Ako dodal, exviceprimátor Prešova prijatie úplatku odmieta. Podľa obžaloby mal René P. úplatok vo výške 10.000 eur prijať za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy (ZŠ) Májové námestie v Prešove.

Hlavného obžalovaného v kauze prešovských úplatkov Andreja S. odsúdil súd na nepodmienečný štvorročný trest odňatia slobody, udelil mu tiež finančný trest vo výške 30.000 eur. Právny zástupca Andreja S. podal voči rozsudku odvolanie a postup súdu v procese označil za nezákonný. "Máme za to, že skutok sa nestal tak, ako je opísaný v obžalobe a na tom trváme," dodal obhajca.Medzi obžalovanými v prípade figuruje aj bývalý starosta obce Družstevná pri Hornáde v okrese Košice-okolie Andrej S. ŠTS mu vymeral nepodmienečný trest odňatia slobody na štyri roky i finančný trest vo výške 20.000 eur.

V kauze prešovských úplatkov bolo pôvodne obžalovaných 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov. V celej kauze malo ísť o viaceré prípady získavania státisícových zákaziek stavebnej firmy, v ktorej mali figurovať obžalovaní. Okrem rekonštrukcie ZŠ v Prešove malo ísť napríklad o výstavbu kanalizácie a čističky odpadových vôd v Družstevnej pri Hornáde.

Viac o téme: úplatokKorupciaPrešovRené Pucher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu