Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Gigantický areál Južné mesto v Petržalke: Výstavba za 50 miliárd Sk!

Komplex bude ležať na 90 hektároch plochy a chcú ho dokončiť do roku 2017.
Komplex bude ležať na 90 hektároch plochy a chcú ho dokončiť do roku 2017.

PETRŽALKA - Dobrý biznis. Bratislava prilákala rozšafných investorov, pretože skrýva dostatok priestoru na modernú výstavbu. Kedže miest v zastavanom centre nie je vela, hlavné mesto sa zacalo rozrastat do šírky. Okrem Lamacského portu tak za Petržalkou pribudne komplex Južné mesto. Pätdesiatmiliardová výstavba na 90 hektároch sa zacne už koncom roka.

Na megakomplexe „Južné mesto“ za Panónskou cestou sa okrem slovenského bude podieľať aj zahraničný developér. V súčasnosti sa už dokončujú finálne plány. Nachádzať sa tu budú rezidenčné, obchodné a kancelárske priestory. Zároveň pribudnú infraštruktúra, cesty, zeleň, ihriská a priestory na voľnočasové aktivity.

„Pred šiestimi rokmi sme investovali do tohto areálu s víziou vybudovania modernej mestskej časti a teraz s potešením oznamujeme, že výstavba tohto jedinečného projektu sa začne v priebehu mesiacov,“ povedal Štefan Beleš, riaditeľ slovenskej developérskej spoločnosti. Práce na 90-hektárovom projekte v hodnote 50 miliárd Sk (1,5 mld. €) sa začnú v tomto roku a dokončenie predpokladajú v roku 2017. V tom čase si možno už väčšina Slovákov takýto štandard života bude môcť dovoliť.

Štefan Šlachta: Je to problémový projekt

„Tento projekt prekonal čas a je dosť problémový. Medzičasom sa otvorili hranice a „Južné mesto“ túto skutočnosť ešte nezohľadňuje. Otázkou zostáva, či sa toľko bytov na tomto mieste predá a či sa nájde toľko ľudí, ktorí tu budú chcieť bývať. Okrem toho nie je jasné, či na mieste vznikne dostatok zelených a vodných plôch. Dôležitá je aj hustota zástavby. Na môj vkus bude to územie po dokončení nultého okruhu príliš zovreté diaľnicami,“ povedal hlavný architekt Bratislavy Štefan Šlachta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu