Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Treba zastaviť nekonečné politické súboje: Slovensko potrebuje stabilitu, vyzvala prezidentka Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Slovensko potrebuje stabilitu, to je kľúčové, myslí si prezidentka SR Zuzana Čaputová. V novom roku treba podľa nej ukončiť nekonečné politické súboje a viac počúvať odborníkov. Apeluje tiež na vyriešenie otázky, ako udržať zdravotníkov na Slovensku. Uviedla to v koncoročnej bilancii.

"Nemôžeme si dovoliť sledovať nekonečné politické súboje, ktoré nemajú víťaza, iba porazených, a potrebujeme viac počúvať a rešpektovať odborníkov," zdôraznila hlava štátu.

Zdravotníci zachraňujú naše životy, zaslúžia si viac

Požiadavky zdravotníkov na zvýšenie platov a vyšší objem financií v zdravotníctve považuje prezidentka za oprávnené. "Od ich motivácie slúžiť v našom zdravotníctve závisia naše zdravie a naše životy. Už dnes ich máme málo a pokiaľ im nevytvoríme adekvátne podmienky vrátane tých mzdových, bude ich ešte menej," skonštatovala Čaputová. Dodala, že lepšie podmienky zdravotníkom ponúkajú všetky okolité krajiny.

Mali by sme zastávať pozitívne hodnoty

Slovenská spoločnosť podľa prezidentky zápasí o to, aké hodnoty budú vo verejnom priestore prevládať. "Či to bude sebectvo a bezohľadnosť, agresívny slovník a správanie, nízka politická kultúra a klamstvo ako pracovná metóda alebo sa pokúsime vybudovať slušnú spoločnosť, v ktorej budú platiť pravidlá a rešpekt k odbornosti," vyhlásila.

Viac o téme: PrezidentkaSlovenskoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu