Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žilinčan vylial pred budovou Mestskej polície benzín: Snažil sa ho zapáliť

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

ŽILINA – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiline obvinil 41-ročného muža zo Žiliny pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Gabriely Kremeňovej polial obvinený muž v nedeľu (26. 12.) benzínom priestor pred budovou Mestskej polície (MsP) v Žiline, mestských policajtov a snažil sa benzín zapáliť.

Doplnila, že muž sa mal v nedeľu večer v Žiline počas prerokovania priestupku vulgárnymi slovami vyhrážať mestským policajtom. "Neskôr prišiel k budove mestskej polície. V ruke držal plastovú bandasku s benzínom, ktorým polial priestor pred vstupom do budovy aj príslušníkov mestskej polície. Naďalej sa policajtom vulgárne vyhrážal ujmou na zdraví a na živote, pričom sa snažil zapáliť rozliaty benzín," uviedla Kremeňová s tým, že k zraneniu osôb nedošlo.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania

Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. "Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: BenzínBudovaŽilinaMestská políciaŽilinčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu