Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Levočská nemocnica má v regióne opodstatnenie, tvrdí Lengvarský

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

LEVOČA - Nemocnica Agel Levoča má opodstatnenie v regióne a vo viacerých oblastiach je špičková v rámci spádovej oblasti. Počas pondelkovej návštevy nemocnice to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Stretol sa tam so zamestnancami, ktorým vysvetlil reformu nemocníc. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Ako ďalej uviedla, nemocnica má nový urgentný príjem. Financovaný je z eurofondov v hodnote 4,5 milióna eur vrátane prístrojového vybavenia a operačnej sály. "Urgentná zdravotná starostlivosť, ako aj projekty financované z európskych peňazí majú svoju budúcnosť a v rámci reformy s nimi počítame v každej nemocnici, odhliadnuc od kategórie, kam bude tá-ktorá nemocnica v horizonte niekoľkých rokoch spadať," vysvetlil Lengvarský.

Levočská nemocnica má v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Minister zdravotníkom poďakoval za prácu a ubezpečil, že nemocnica ich v regióne veľmi potrebuje. V každej nemocnici zostane podľa neho zachovaná urgentná zdravotná starostlivosť, projekty financované z eurofondov, ako aj oddelenia, v ktorých pacientov v regióne aktívne liečia.

Viac o téme: Vladimír LengvarskýLevočská nemocnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu