Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS MZ vyzýva cestujúcich z Veľkej Británie, Dánska a Nórska na bezplatné testovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyzýva všetkých, ktorí sa vracajú zo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Dánska a Nórska, vrátane plne zaočkovaných, aby sa prihlásili na bezplatné PCR testovanie. Dôvodom je omikron variant nového koronavírusu, ktorý sa vo Veľkej Británii stal dominantným a výrazne zhoršuje situáciu v Dánsku aj v Nórsku. Informovala o tom hovorkyňa MZ Zuzana Eliášová.

"MZ vyzýva všetkých obyvateľov Slovenska, ktorí sa vracajú z týchto krajín domov, aby na stránke www.korona.gov.sk požiadali o vyšetrenie PCR testom. Tento test im bude vykonaný bezplatne," spresnila Eliášová. Pri registrácii na stránke je potrebné označiť dôvod vyšetrenia "Prišiel som zo zahraničia" a z ponuky krajín vybrať Spojené kráľovstvo, Dánsko alebo Nórsko.    

Karanténa až do doručenia výsledku 

"Vzhľadom na rýchlo sa šíriacu mutáciu omikron vo Veľkej Británii a v ďalších krajinách je nevyhnutné, aby sa osoby po návrate až do doručenia výsledku testu zdržiavali v karanténe a nestretávali sa s nikým mimo svojej domácnosti," zdôraznila Eliášová.

Viac o téme: TestovanieDánskoCestujúciVýzvaBezplatnéNórskoVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu