Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nepochopiteľné opatrenia vytočili ľudí! Srdcervúci príbeh čitateľky: Na takéto prípady vláda nemyslela?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Gettty Images, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Doteraz všetky opatrenia akceptovala, jej mama bola už minulé Vianoce sama, dnes sú už obe plne očkované proti koronavírusu, vláda však ich spoločnému prežitiu sviatkov dala opäť stopku. Do redakcie sa nám ozvala čitateľka, ktorá sa ocitla pred neriešiteľnou situáciou.

Vláda včera odklepla nové opatrenia na najbližšie dni aj blížiace sa vianočné sviatky. Tie sú pre mnohých nepochopiteľné. Na lyžovačku, kde budete v kontakte s desiatkami cudzích ľudí, o zdravotnom stave ktorých nič neviete, ísť môžete, navštíviť rodinu však už nie. Nepomôže vám ani to, ak ste všetci očkovaní.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Do redakcie sa nám ozvala čitateľka, ktorá poukazuje práve na to, že sa otvoria hotely, penzióny a privítajú lyžiarov a turistov z celého Slovenska. Ona sa však pýta, či môže podľa najnovšieho opatrenia vlády cestovať za svojou viac ako 79 ročnou mamou, ktorá bude na sviatky sama. "Vzhľadom k jej pokročilému veku byť sama na sviatky je pre starého človeka naozaj depresívne a trhá mi srdce pri tejto predstave," uviedla.

Nepochopiteľné opatrenia vytočili ľudí!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zdôraznila, že obe sú už treťou dávkou. "Keď to porovnám s možnosťou ísť na dovolenku, je to nefér. Ako mám túto situáciu vyriešiť, ak nechcem nechať mamu samotnú? Doteraz som akceptovala všetky opatrenia. I minulé Vianoce bola mama sama. Len na tom naozaj mama už nie je psychicky dobre…," dodala.

Vláda v stredu schválila nové opatrenia v súvislosti s pandémiou. Podľa nich sa od piatka otvoria v režime OP okrem obchodov aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky.

Vláda SCHVÁLILA nové opatrenia: Detaily o povinnom očkovaní! Návštevy počas Vianoc nebudú povolené (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Od 25. decembra budú môcť byť následne otvorené v režime OP hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu.

Návštevy blízkych však počas Vianoc povolené nebudú a to až do 9 januára.

Viac o téme: OpatreniaPríbuzníNávštevyVianoceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu