Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na lockdown sa vykašľali: Veľká žúrka v centre Bratislavy! VIDEO Zasahovala polícia, riešiť museli aj drogy

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Ruka hore aj cez lockdown. Partia mladých ľudí si z opatrení prijatých v snahe obmedziť šírenie nákazy ťažkú hlavu očividne nerobí. V centre hlavného mesta si totiž v jednom z podnikov usporiadali oslavu so všetkým, čo k takejto nočnej akcii patrí. Mali však smolu – na párty sa im totiž sami "pozvali" aj policajti.

Polícia dodržiavanie opatrení kontroluje pravidelne a môže optimisticky zhodnotiť, že väčšina ľudí ich aj dodržuje, avšak nájdu sa aj takí, ktorí hľadajú cestičky ako ich obísť a porušujú ich. Partia takýchto ľudí sa dala dokopy v piatok večer a rozbehla smelé plány. Tie im ale prekazili práve muži zákona. "V čase, kedy v zmysle vyhláseného núdzového stavu na území Slovenskej republiky, je okrem iného nariadený aj zákaz vychádzania po 20.00 h, boli policajti vyslaní k prevereniu oznámenia o údajnom podniku, v ktorom mala prebiehať oslava," uviedli.

Oslava v podniku v centre Bratislavy počas zákazu: Zásah polície (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Policajti sa tak presunuli na Židovskú ulicu, aby uvedený podnik skontrolovali a hodnovernosť tohto oznámenia na mieste potvrdili. A vyzerá to tak, že na párty prišli práve v najlepšom. "V priestoroch suterénu sa nachádzalo 20 osôb, ktoré požívali alkoholické nápoje. Osoby, ktoré nemali prekryté dýchacie cesty, mali policajtom uviesť že sa do podniku prišli zabaviť," opísali.

Na lockdown sa vykašľali:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Títo ľudia sa však svojím konaním dopustili priestupku v zmysle ustanovení zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, a taktiež aj priestupku v zmysle ustanovení zákona o civilnej ochrane znení neskorších predpisov, ktorí si neboli vedomí spáchania priestupku a budú oznámení príslušnému Úradu verejného zdravotníctva.

Na lockdown sa vykašľali:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

To však nebolo všetko. "Zároveň bol na mieste obmedzený na osobnej slobode 18-ročný štátny príslušník Ukrajiny, ktorý policajtom dobrovoľne vydal 2 ks sáčkov s obsahom zelenej sušenej rastliny a 15 ks priehľadných sáčkov s obsahom tabliet. Podľa jeho slov sa malo jednať o marihuanu a extázu. Muž bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie a zaistené predmety odoslané na expertízne skúmanie, ktoré prítomnosť drog potvrdilo. Yurii T. čelí obvineniu z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí," uviedla polícia.

Na lockdown sa vykašľali:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Bez následkov nebude tento incident ani pre samotný podnik. "Vo vzťahu k samotnému podniku bolo zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I začaté trestné stíhanie, vo veci trestného činu porušenia povinností za krízovej situácie podľa § 290a ods. 1 Trestného zákona," dodala polícia.

Viac o téme: OslavaPolícia BratislavaLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu