Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dva roky od tragédie v Prešove: Vyšetrovanie pokračuje, na TOTO teraz čaká polícia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR / Milan Kapusta)

PREŠOV – Od tragického výbuchu plynu v bytovke na Mukačevskej ulici v Prešove uplynuli dnes presne dva roky. Vyšetrovanie tragédie, ktorá otriasla Slovenskom, však stále nie je na konci. V prípade doposiaľ padlo päť obvinení.

Ako uviedla polícia, v najbližšej dobe by mal byť doručený rozsiahly znalecký posudok k príčinám vzniku výbuch v bytovom dome. "Po jeho doručení a preštudovaní vyšetrovateľom bude možné rozhodnúť o ďalších postupoch vo vyšetrovaní," uviedli.

Dva roky od tragédie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR / Milan Kapusta)

K tragédii došlo 6. decembra 2019. Pri výbuchu plynu a následnom požiari, ktoré zničili 12-poschodový obytný dom na Mukačevskej ulici v Prešove, zomrelo osem ľudí. "Vďaka obetavosti a profesionalite záchranných zložiek sa podarilo zachrániť desiatky ľudí. Pri udalosti zasahovalo celkom 113 hasičov z hasičských staníc a záchranných brigád Prešovského, Košického a Žilinského kraja s 50 kusmi hasičskej techniky a 26 členov okolitých dobrovoľných hasičských zborov obcí so 7 kusmi hasičskej techniky. Zásah takéhoto rozsahu zažili viacerí hasiči po prvý raz v kariére.Pri odstraňovaní následkov tragédie asistovala i Horská záchranná služba a Policajný zbor," pripomenul rezort vnútra.


Od tragédie v Prešove uplynuli dva roky: VÝBUCH plynu si vyžiadal osem obetí! Smutné spomienky na osudný deň


Dodali, že v tento deň sú v mysliach s pozostalými a poškodenými tragédie. Ocenili tiež hrdinstvo ľudí, ktorí riskovali svoje životy, aby zachránili druhých.

Dva roky od tragédie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR / Milan Kapusta)

Obetiam bola venovaná bohoslužba

Obetiam výbuchu bola dnes v prešovskej Konkatedrále sv. Mikuláša. venovaná bohoslužba. Informovalo o tom mesto. Vzhľadom na celoštátny lockdown sa však konala bez účasti verejnosti.

Sledovať ju však bolo možné online od 12. hodiny. "Všetkých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť online prenosu sv. omše, pozývame k individuálnej tichej spomienke v predvečer výročia tragédie," vyzvalo vopred mesto.

archívne video

Zásah hasičov pri horiacom paneláku v Prešove

K samotnej tragédii došlo 6. decembra 2019 krátko po 12. hodine. O strechu nad hlavou prišli desiatky ľudí a pri výbuchu vyhaslo osem ľudských životov. Obyvateľom bytovky na Mukačevskej ulici 7 v Prešove sa navždy zmenil život. Takmer okamžite po výbuchu vznikla zbierka pre obyvateľov danej bytovky, kde sa vyzbieralo viac ako 5 miliónov eur. Majitelia bytov dostali v závislosti od jeho rozlohy, zo zbierky od 88 do 109-tisíc eur.

Viac o téme: VýročiePlynVýbuchBytovkaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu