Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Minister zdravotníctva by mal odísť, potrebujeme tvrdého manažéra, tvrdí Fico

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) by mal z funkcie odísť a nahradiť by ho mal "tvrdý manažér". Vyhlásil to šéf Smeru-SD Robert Fico. Lengvarský podľa neho nemá politickú podporu najmä od lídra OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča, ktorý ho zosmiešňuje.

Minister zdravotníctva by mal odísť, potrebujeme tvrdého manažéra, tvrdí Robert Fico (Zdroj: Topky - Maarty)

Podľa Fica nemá význam podávať návrh na odvolanie Lengvarského či celej vlády. Smer-SD žiada, aby premiér Eduard Heger (OĽANO) i minister zdravotníctva prišli do pléna Národnej rady (NR) SR vysvetliť opatrenia a diskutovať o nich.

"Pokiaľ ide o boj proti pandémii, najzodpovednejší je minister zdravotníctva, nad ním je politicky zodpovednejší už len predseda vlády," skonštatoval Fico na stredajšej tlačovej konferencii v parlamente. Považuje za smiešne a ponižujúce, ako sa k Lengvarskému správa Matovič, ktorý robí z ministra "obyčajnú politickú handru". "Na ministrovi vidieť, že sa nevie pohnúť z miesta, nemá politickú podporu, ak sa Matovič dobre nevyspí, nič nie je. Minister zdravotníctva by mal hodiť uterák do ringu a mal by dať priestor na to, aby koalícia začala uvažovať, koho nominuje na tento post," vyhlásil Fico.

Minister zdravotníctva by mal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Šéf Smeru-SD tiež kritizoval, že poslanci odmietli ich návrh, aby prišiel premiér na rokovanie NR SR a predniesol poslancom základné informácie o riešení pandémie a nových opatreniach. Treba podľa neho konfrontovať Hegera a Lengvarského s ich vyjadreniami z leta, keď tvrdili, že sú pripravení na tretiu vlnu a žiadny lockdown nebude. Parlament by mal podľa Fica rokovať na aktuálnej schôdzi len o návrhoch súvisiacich s pandémiou, sú pripravení stiahnuť aj svoje návrhy.

Minister zdravotníctva by mal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

Viac o téme: MinisterZdravotníctvoRobert FicoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu