Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia provokácia antirúškarov: Obeťou sa stala pre zmenu pošta, zasahovala aj polícia!

Antirúškari z rodu Zobraziť galériu (2)
Antirúškari z rodu "Samson Slavien" sa objavili aj na jednej z pôšt. (Zdroj: Facebook/Polícia - Trnavský kraj, TASR/Radovan Stoklasa, Gettyimages.com)

GABČÍKOVO - Hnev protestujúcich občanov proti opatreniam voči koronavírusu začína zasahovať aj ďalšie zložky bežného života. Kým doteraz sme počúvali o nepokojoch v samoobsluhách, teraz svoj hnev premietli aj na novom pôsobisku - na pošte. Tri osoby odmietli opatrenia a celú situáciu dohnali až do takého stavu, že musela prísť polícia a zasiahnuť.

archívne video

Obe skupiny protestujúcich sa presúvali po Bratislave: Stretnutie na Palisádach, obmedzená doprava a dymovnica! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Dvaja muži a žena spôsobili chaos

Polícia neposlušných ľudí označila ako "živé bytosti samson slavien“. Tí totiž odmietli opatrenia na pošte v Gabčíkove. Osoby museli predviesť na oddelenie. "Na miestnu poštu prišli dvaja muži a jedna žena v poobedných hodinách bez prekrytia dýchacích ciest. Pracovníčka ich požiadala, aby dodržiavali aktuálne pandemické opatrenia. Na výzvu nereagovali a priestory pošty nechceli opustiť. Vyhlasovali, že hoci sú občanmi Slovenskej republiky, považujú sa za živé bytosti, neuznávajú právny štát a nebudú dodržiavať akékoľvek opatrenia ani tie pandemické," popisuje páchateľov polícia.

Ďalšia provokácia antirúškarov: Obeťou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Museli ich predviesť na stanicu

Privolaná hliadka všetkých troch protestujúcich nakoniec vyzvala, aby objekt opustili a z dôvodu, že nebolo možné osoby na mieste stotožniť, požiadali ich, aby ich nasledovali na policajnú stanicu. "Všetky osoby policajti nakoniec stotožnili a vypočuli. Polícia spracuje správu, ktorú predloží príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva na ďalšie konanie a rozhodnutie o priestupku," ubezpečujú orgány.

Polícia od pondelka zvýšila kontroly pandemických opatrení a v prípade, že sa osoba nespolupracuje s policajnou hliadkou, tá má v rámci zákona o Policajnom zbore viacero oprávnení ako riešiť situáciu na mieste. Policajt je napr. aj oprávnený zakázať osobe vstup na určené miesto, požadovať preukázanie totožnosti, požadovať od osoby vysvetlenie ale ju aj predviesť.

Viac o téme: ZásahPoštaRúškaPolícia GabčíkovoRespirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu