Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Internety sa zbláznili, toto si Slováci myslia o politikoch! Stačí najtvrdší vulgarizmus a vyskočí zoznam poslancov

Web Národnej rady má na sebe naviazané vulgárne prepojenie. Zobraziť galériu (4)
Web Národnej rady má na sebe naviazané vulgárne prepojenie. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Tak toto je úder rovno pod pás. Občania zrejme dali týmto krokom jasne najavo, čo si o našich zákonodarcoch myslia. Vedieť to dali aj formou internetovej komunikácie a webových prehliadačov. S webom Národnej rady sa totiž v týchto dňoch spája jeden nelichotivý prívlastok, ktorý začína na k. Po napísaní tohto hanlivého výrazu do vyhľadávača sa vám zobrazí práve stránka s našimi zákonodarcami! Ako sa niečo také mohlo stať?

Vaše tipy

archívne video

Bojujete aby sa narodilo viac detí, ale ignorujete, že tu bude viac trápenia, povedala v parlamente Cigániková (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Do našej redakcie nám totiž prišiel jeden veľmi netradičný tip, ktorý svojou charakteristikou musí zdvihnúť zo stoličky každého poslanca, ktorý je na svoje povolanie a jeho vykonávanie patrične hrdý. Rozhodne totiž nejde o pozitívne "vysvedčenie" pre našich zákonodarcov.

Slovník, ktorý nepatrí do slušnej spoločnosti

Web Národnej rady SR asi pozná každý, kto sa okolo politiky točí a zaujíma sa o ňu. No málokto vie, že na zoznam našich poslancov sa dá dostať aj veľmi netradičným a expresívnym spôsobom. Stačí totiž do webového vyhľadávača napísať stránku "www.ko*oti.sk" (celý názov webu je samozrejme pre svoju vulgárnosť zacenzúrovaný, pozn. red.). Po napísaní tejto šokujúcej stránky sa užívateľ totiž okamžite dostane na zoznam aktuálnych poslancov, ktorí v tomto volebnom období sedia v parlamente.

Internety sa zbláznili, toto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto web nrsr.sk)

Kto stojí za týmto výstrelkom?

Po hlbšom pohľade na konkrétne prepojenie s webom NR SR je očividne, že prepojenie funguje vďaka spolupráci českej internetovej spoločnosti a istému Robertovi J., ktorý je v spojení s týmto vulgárnym webovým prepojením spomenutý v poslednej pasáži webu a je z neho možné vyčítať, že tento spôsob "spojenia" s webom Národnej rady už zrejme funguje od 14. septembra tohto roka.

Internety sa zbláznili, toto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: whois.sk-nic.sk)

Odborník tvrdí, že na toto legislatíva zatiaľ nemyslí

Keďže ide o problematiku z hľadiska IT technológii, o stanovisko k tomuto incidentu sme požiadali aj experta Ondreja Macka. Ten okamžite "zdiagnostikoval" tento jav. "Ide o tzv. presmerovanie, ktoré si môže prakticky vytvoriť ktokoľvek. Je tu naprogramovaná funkcia na webovej stránke, ktorá neurobí nič iné, len presmeruje po zadaní tejto strany používateľa na portál NRSR," popisuje Macko.

Táto vec nás samozrejme zaujímala aj z pohľadu práva. "Myslím si, že na toto legislatíva zatiaľ nemyslela a domnievam sa, že toto konanie nie je trestným činom," uzavrel Macko.

IT expert Ondrej Macko
Zobraziť galériu (4)
IT expert Ondrej Macko  (Zdroj: Archív O.M.)

Viac o téme: PoslanciWebstránkaPrepojenieVulgarizmusNárodná rada Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu