Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Národná rada reaguje na fiasko s vlastným webom: Vulgarizmus ako prepojenie, veď za toto nemôžeme!

Kancelária predsedu NR SR reaguje na dianie okolo webu parlamentu. Zobraziť galériu (2)
Kancelária predsedu NR SR reaguje na dianie okolo webu parlamentu. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Začiatkom týždňa sme vás vďaka jednému z tipov čitateľa informovali, že web Národnej rady má na sebe naviazané jedno nevhodné prepojenie, ktoré rozhodne nepatrí do slušnej spoločnosti. Vulgarizmus totiž odkazuje priamo na web NR SR, kde sa zobrazí zoznam aktuálnych poslancov. Zisťovali sme, čo na to hovorí kancelária predsedu parlamentu.

archívne video

Návrh nových opatrení prešiel v 1. čítaní, poslanci budú pokračovať v debate o tomto bode na zajtrajšej schôdzi (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako sme vás včera informovali, po zadaní webu "www.ko*oti.sk" do vyhľadávača v prehliadači sa okamžite zobrazí zoznam súčasných poslancov NR SR.


Internety sa zbláznili, toto si Slováci myslia o politikoch! Stačí najtvrdší vulgarizmus a vyskočí zoznam poslancov


Nevedeli sme o tom, nevieme tomu zabrániť

Oslovili sme preto samotnú kanceláriu parlamentu, aby sa k problému vyjadrili. Tí však tvrdia, že problém nie je na ich strane. O probléme pred našim upozornením dokonca ani nevedeli. "Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky o tejto skutočnosti nevedela, nie je prevádzkovateľom predmetnej domény, a teda nezodpovedá za jej obsah. Podľa charakteru problému, aj keď už o tom vieme, nevieme tomu definitívne zabrániť," adresovala nám stanovisko Michaela Jurcová z kancelárie predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina).

Národná rada reaguje na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Ide o presmerovanie užívateľa z jednej webovej stránky na inú a v tomto prípade o zneužitie danej technológie na nekalé ciele. Zároveň sa v danom prípade nejedná o trestný čin, resp. legislatíva SR nepostihuje toho času takéto konanie," dodáva kancelária. Otázne je teraz, dokedy bude toto prepojenie fungovať a či sa ním niekto začne zaoberať. Podľa všetkého už funguje od polovice septembra tohto roka.

Viac o téme: WebReakcieVulgarizmusBoris KollárKancelária NR SRParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu