Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií, vyhlásil mimoparlamentný Hlas-SD

Tlačová konferencia strany Hlas-SD
Tlačová konferencia strany Hlas-SD (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií, keď prijala zavedenie lockdownu pre nezaočkovaných. Vyhlásil to mimoparlamentný Hlas-SD v reakcii na vládou prijaté opatrenia na boj s pandémiou. Strana hovorí o segregácii a dôkaze, že kabinetu nejde o zabránenie šírenia vírusu, ale o nátlak na zaočkovanie sa.

"Je nevyhnutné, aby vláda súčasne so zatváraním prevádzok a obmedzovaním ich činnosti oznámila, akým spôsobom a kedy ich odškodní za vzniknuté škody. Doterajšia pomoc ekonomike bola najslabšia v Európskej únii, a ešte aj z nej nechala vláda ukradnúť 24 miliónov eur schránkovým firmám," uviedla strana.

Apeluje na vládu, aby začala chorobu liečiť 

Vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby dosiahol dohodu medzi koaličnými partnermi o univerzálnom odškodňovacom zákone. Apelovala pritom i na vládu, aby "prestala podceňovať aj inú formu pomoci pacientom s ochorením COCVID-19" a začala chorobu liečiť. "Podávanie niektorých látok preukázateľne znižuje riziko hospitalizácie či ventilácie, napriek tomu stále zbytočne čakajú v skladoch na svoje použitie," dodala s tým, že štát nemôže nechávať chorých ľudí bez akejkoľvek pomoci, až kým neskončia v nemocnici.

Premiér dnes oznámil zavádzanie lockdownu pre nezaočkovaných 

Vláda vo štvrtok prijala zmenu v COVID automate a opatreniach na boj s pandémiou. Premiér oznámil zavádzanie lockdownu pre nezaočkovaných, pretože nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia vo všetkých okresoch práve pre nich. Podľa slov premiéra sú momentálne najohrozenejší.

VIDEO Vláda schválila nový COVID automat, SaS sa hlasovania zdržala, nesúhlasí s obmedzovaním zaočkovaných

Vláda schválila nový COVID automat, SaS sa hlasovania zdržala, nesúhlasí s obmedzovaním zaočkovaných (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: VládaObčaniaKategórieHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu