Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Povinné očkovanie môže podľa Hlasu-SD zvýšiť napätie v spoločnosti, odmietajú ho

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Presadzovanie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 môže zvýšiť napätie v spoločnosti na extrémne nebezpečnú úroveň. Mimoparlamentná strana Hlas-SD to uviedla v reakcii na sobotné vyjadrenia premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), podľa ktorého by cestou z pandémie mohlo byť povinné očkovanie pre ľudí nad 65 rokov.

Premiér Heger vyzval ľudí na očkovanie: COVID automat je nastavený správne, problém je, že dodržiavanie pravidiel zlyháva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Hlas-SD povinné očkovanie odmieta. "Ak vláda za trištvrte roka nedokázala viac ako polovicu slovenských občanov presvedčiť o prínosoch očkovania, nemôže ich teraz hnať do očkovacích centier hrozbami a vyhrážkami," povedal líder strany a nezaradený poslanec Peter Pellegrini.

Úvahy o povinnom očkovaní odmieta aj mimoparlamentné hnutie Republika. Jej líder a europoslanec Milan Uhrík je presvedčený, že zvýšením očkovania sa situácia nezmení. "Namiesto naháňania injekciami všetkých naokolo by sa mali sústrediť na sfunkčnenie zdravotníctva, včasnú liečbu pozitívnych a chorých a ochranu rizikových skupín," uviedol v stanovisku Uhrík.

Premiér v sobotu uviedol, že o povinnom očkovaní pre seniorov aktuálne diskutuje s právnikmi či s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Zároveň nevylúčil aj plošné povinné očkovanie na Slovensku. Momentálne vedie diskusie o tom, či by boli tieto kroky v súlade s Ústavou SR. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Viac o téme: OčkovaniePovinnosťPeter PellegriniKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu