Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Situácia na cestách je prevažne pokojná: Miestami sa tvorí poľadovica a hmla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Situácia na slovenských cestách je prevažne pokojná. Vodiči však v niektorých úsekoch musia rátať s poľadovicou, snehom či hmlou. Upozorňujú na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk a Zelená vlna RTVS.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné. Cesty I., II. a III. triedy sú väčšinou zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Na cestách Podspády - Tatranská Javorina, Spišská Belá - Spišská Stará Ves, Podspády - štátna hranica Podspády/Jurgów a na cestách III. triedy v obvode Trstená je na vozovkách miestami čerstvý až kašovitý sneh hrúbky od jedného do dvoch centimetrov.

Polícia v Banskej Štiavnici a okolí vyzýva vodičov, aby zbystrili pozornosť a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam. Poľadovica sa tvorí vo viacerých úsekoch na celom Slovensku.

Pozor aj na hmlu

Hmla s viditeľnosťou do 100 metrov sa tvorí v lokalitách Ovčiarsko, Hričovské Podhradie, Horný Hričov, Sverepec, Dolné Kočkovce, Čaňa, Považská Teplá, Bytčica, Považský Chlmec a Predmier.

Horský priechod (HP) Fačkovské sedlo je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov a HP Šútovce pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky.

Viac o téme: CestyZjazdnosťPoľadovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu