Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prevádzky v Banskej Bystrici čakajú ťažké chvíle: Okres bude od pondelka čierny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

BANSKÁ BYSTRICA – Okres Banská Bystrica bude od budúceho týždňa podľa platného COVID automatu „čierny“, teda v treťom stupni ohrozenia. Život reštaurácií, fitnescentier, športových klubov i ďalších prevádzok sa vracia po necelom roku do úplného lockdownu. Upozornil na to na sociálnej sieti podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter v reakcii na stredajšie rozhodnutie vlády, ktorá schválila v rámci COVID automatu nové rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

„Nemusí to trvať dlho. Pomôcť môže každý z vás, ak máte vo svojom okolí ľudí, ktorí stále váhajú s očkovaním, presvedčte ich. Máme všetky dôvody veriť vedcom a lekárom. Zachránime tak aj živobytie ľudí v službách. Doplácajú na to tí, ktorí boli zodpovední a nepodľahli klamstvám a dezinformáciám,“ reagoval podpredseda BBSK.

Prevádzky v Banskej Bystrici
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Už v utorok (2.11.) informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, že stúpa počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID–19, ale aj zdravotníkov. Ochorenie zasiahlo personál, k utorku jej chýbalo 27 zamestnancov.

„V tejto situácii už nevieme ďalej zabezpečiť vykonávanie plánovaných operácií a sme nútení pristúpiť k ich odkladaniu u pacientov, ktorých zdravotný stav to umožní,“ uviedla banskobystrická nemocnica.

Viac o téme: NemocniceOkresyBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu