Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žilinská županka Jurinová: Jej najbližší prežili chvíle plné hrôzy! Ostré svetlá, vyhrážky a krik priamo pred domom

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Facebook/Erika Jurinová)

ŽILINA – Protestov proti očkovaniu či opatreniam spojeným s pandémiou sme mali za posledné mesiace niekoľko. Nespokojní ľudia často plnili námestia a dávali najavo svoje postoje, aktívni boli aj na sociálnych sieťach. Horšie to už bolo v prípadoch, keď sa hŕstka z nich vybrala niekomu priamo popod okná. Svoje o tom vie rozprávať aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

Pred domom žilinskej županky sa zhromaždila skupina ľudí v piatok večer. Podľa jej slov išlo zrejme o antivaxerov, čiže ľudí, ktorí sú proti očkovaniu. Politička ani jej manžel sa v tom čase v dome nenachádzali. Bola tam však jej 82-ročná mama, ktorá má mať už podlomené zdravie a najmladšia dcéra.

Žilinská županka Jurinová: Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Erika Jurinová)

"Nechápali čo sa deje, videli policajné autá, ziapuce ženy i mužov, urážajúcich im blízku osobu, ostré svetlá namierené na dom. Že prečo? Lebo táto skupina je presvedčená že ja (nie moja rodina) sa podieľam na genocíde národa, očkovaním," opísala Jurinová na sociálnej sieti. Dodala, že im zasiahli do súkromia a báli sa.

Žilinská županka Jurinová: Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Erika Jurinová)

"Títo ľudia sú ľahostajní k všetkým chorým covidovým pacientom, k všetkým zomrelým na túto chorobu, ku všetkým zdravotníkom, ktorí opätovne melú z posledného,... ale dovolia si v mene ´slobody´ prejaviť svoj názor kdekoľvek, nepoznajúc s prepáčením nič viac len konšpirácie a pochybné stránky. Je mi ich vlastne ľúto. Pokoj s nimi…," odkázala.

Ak podľa nej takíto ľudia odmietajú ochrániť seba, nech sa neočkujú, ale nech nebránia iným správať sa zodpovedne.

Žilinská županka Jurinová: Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Erika Jurinová)

"Len pre poriadok. Za to, že župa rozbehla očkovanie a očkuje ďalej, nedostávam, ani som nedostala ani cent, zamestnanci robia nadľudské výkony aby urobili pre zlepšenie situácie maximum. Určite som však nečakala, že sa budeme pasovať s takýmto klamstvom, ľahkovážnosťou i urážkami i vyhrážkami," uviedla. "Po týchto ľuďoch zostali len hanlivé nápisy na ceste a bordel…" dodala.

Za pomoc poďakovala policajtom. "Nebyť vás, doma by sa cítili oveľa viac ohrození," odkázala im.

 

Viac o téme: OčkovanieProstestErika Jurinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu