Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Minister Budaj víta občianske aktivity smerujúce k účinnejšej ochrane lesov

Ján Budaj
Ján Budaj (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) víta občianske iniciatívy, ktorých cieľom je zvýšenie prirodzenej plochy lesov i ich účinnejšia ochrana. Šéf envirorezortu to uviedol v súvislosti s odovzdanou petíciou požadujúcou desať percent bezzásahového územia, pod ktorú sa podpísalo vyše 105.000 podporovateľov.

Som presvedčený, že debatu so Sme rodina o národných parkoch uzavrieme dohodou, tvrdí minister Budaj (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Petíciu iniciovalo Lesoochranárske zoskupenie VLK, vo štvrtok (21. 10.) ju odovzdalo na pôde Národnej rady SR spolu s listom pre predsedu parlamentu a lídra Sme rodina Borisa Kollára.

V liste upozorňuje na to, že požiadavka zvýšiť percento bezzásahových území má podporu verejnosti, korešponduje i s požiadavkami Európskeho parlamentu a je v súlade aj s predloženou novelou o reforme správy národných parkov.

Budaj v tejto súvislosti poukázal na to, že rezortom predložená reforma prinesie aj pozdvihnutie regiónov Slovenska. "Stojíme pred dôležitým rozhodnutím, ochrániť a zveľadiť národné parky spôsobom, ktorý by priniesol aj nové pracovné miesta a zlepšenie sociálnej situácie v priľahlých regiónoch," zdôraznil minister.

Viac o téme: AktivityLesyOchrana Ján Budaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu