Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žilinka pozastavil funkciu prokurátorovi Palovičovi: Disciplinárne stíhanie aj ovplyvňovanie Kočnerom!

Maroš Žilinka Zobraziť galériu (2)
Maroš Žilinka (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka vo štvrtok dočasne pozastavil Bystríkovi Palovičovi výkon funkcie prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

archívne video

Súd rozhodol, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka nevinní (Zdroj: Maarty)

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka rozhodol 21. októbra 2021 o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora prokurátorovi Okresnej prokuratúry Bratislava I. JUDr. Bystríkovi Palovičovi, ktorý mal od 8. novembra 2019 pozastavený výkon funkcie prokurátora z dôvodu disciplinárneho stíhania pre závažné disciplinárne previnenie.

Kočner mal podľa THREEMY nadštandardné vzťahy s prokurátorom: Za rozhodnutia ponúkal úplatky

Urobil tak z dôvodu, že je vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru trestne stíhaný pre zločin prijímania úplatku, ktorého sa mal dopustiť tým, že ako dozorujúci prokurátor mal od obvinenej osoby žiadať sumu 100-tisíc eur za to, že zabezpečí rozhodnutie nadriadeného prokurátora v jej prospech a zároveň aj sám rozhodne v prospech obvineného, a že ovplyvní v jeho prospech aj prokurátora konajúceho v inej jeho trestnej veci, čo však obvinený odmietol.

Žilinka pozastavil funkciu prokurátorovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Nad vážnymi podozreniami z korupčného konania voči prokurátorom, ktoré absolútne dehonestujú prokurátorský stav a vážne znižujú dôveryhodnosť a povesť prokuratúry, nebudem privierať oči a budem na ne nekompromisne personálne reagovať,“ vyhlásil generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Viac o téme: PozastavenieMaroš ŽilinkaBystrík Palovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu