Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Plačkovej deň D: Súd vyhlási rozhodnutie o väzbe zadržaných v rámci protidrogovej akcie

Protidrogová akcia NAKA
Protidrogová akcia NAKA (Zdroj: Ján Zemiar/Maarty von B)

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku ukončil v stredu (29. 9.) neskoro večer neverejné výsluchy desiatich osôb, ktoré v rámci protidrogovej akcie zadržala v pondelok (27. 9.) Národná kriminálna agentúra (NAKA). Sudca vyhlási rozhodnutie o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) stíhať ich väzobne vo štvrtok po 15.00 h. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Na súd eskortovali v stredu najprv o 14.00 h prvých päť obvinených vrátane hlavného obvineného Tibora G. S výsluchom ďalších piatich osôb vrátane influencerky Zuzany Strausz Plačkovej a jej manžela začal sudca od 17.00 h.

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Zaistila viac ako deväť kilogramov pervitínu.

Počas domových prehliadok zaistili policajti viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90.000 jednorazových dávok drogy. Zaistili aj zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70.000 eur v hotovosti. Podľa ÚŠP mala skupina minimálne od roku 2012 pôsobiť na území Bratislavského a Trnavského kraja.

Viac o téme: DrogyKokaínPervitínSúd Zuzana PlačkováNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu