Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Veterná smršť odstavila železničnú dopravu na Záhorí

Popadané stromy na Záhorí v Malých Levároch.
Popadané stromy na Záhorí v Malých Levároch. (Zdroj: SITA)

TRNAVA/KÚTY - Až sedem hodín bola dnes po následkoch veternej smršti neprejazdná jedna z hlavných železničných tratí na Slovensku v úseku od Zohora až po Kúty. Ako agentúru SITA informoval prednosta železničnej stanice Kúty, vyvrátene stromy a dokonca aj dve časti striech na železničných zastávkach znefunkčnili trakčné vedenie na takmer 40 km dlhom úseku.

"Do 19:00 hodiny sa podarilo spojazdniť jednu koľaj pre osobnú dopravu, na ďalšej sa bude pracovať v nočných hodinách," priblížil aktuálny stav prednosta stanice Rajčák a potvrdil, že aj napriek viacerým vyvráteným stromom sa nikomu nič nestalo.

Celkovo 18 výjazdov na odstraňovanie následkov prudkého vetra zaevidovali v priebehu dnešného popoludnia hasiči v Trnavskom kraji. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Ivana Peťka, najviac zásahov zaznamenali v okresoch Dunajská Streda a Senica. Z vozoviek aj z ďalších plôch odstránili do večerných hodín celkovo 65 vyvrátených stromov a zabezpečili 4 poškodené strechy. Následky po prudkom vetre odstraňovalo v kraji 37 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

Vyvrátené stromy sa podpísali na výpadkoch elektriny vo väčšej časti okresov Skalica, Senica, Trnava a Dunajská Streda. Odstraňovanie následkov škôd zamestná pracovníkov energetických podnikov aj počas nedele.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu