Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž (29) si požičal náradie, vrátiť ho však neplánoval: Polícia prichytila zlodeja pri čine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Polícia obvinila 29-ročného muža, ktorý sa vlámal do dvoch rodinných domov v košickej mestskej časti (MČ) Juh. Kradol v nich náradie. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

V nedeľu (12. 9.) večer z dielne jedného z domov vzal rôzne stavebné náradie, a to búracie kladivo, vŕtacie a zbíjacie kladivo, sadu vrtákov a sekáčov. Nasledujúce ráno sa tam opäť vrátil, pričom ho vyrušil jeden z bývajúcich. Muž z miesta ušiel. Majiteľ domu škodu predbežne vyčíslil na viac ako 1000 eur.

V ten istý deň sa vlámal do ďalšieho z rodinných domov. "Pobalil si motorovú pílu, brúsku, príklepovú vŕtačku, tri kufríky s náradím, sadu vykružovákov a iné pracovné náradie, a odložil si to na vedľajšom pozemku," spresnila s tým, že pri odchode ho vyrušila prichádzajúca policajná hliadka. Veci boli vrátené majiteľovi, ktorému napokon spôsobil len škodu na dverách vo výške 50 eur.

Zlodej už má jeden problém

Podľa Ivanovej sa muž v súčasnosti nachádza vo výkone trestu odňatia slobody za inú trestnú činnosť. Obvinili ho z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže, a z prečinu krádeže v štádiu pokusu. "Za tieto skutky mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala.

Viac o téme: ZlodejMužKrádežPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu