Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší MEDVEĎ v akcii! Varovanie: Tejto lokalite sa vyhnite, láka ho kukurica za nemocnicou

Medveď v Žiari nad Hronom Zobraziť galériu (2)
Medveď v Žiari nad Hronom (Zdroj: Getty Images)

ŽIAR NAD HRONOM – Tento rok je na výskyt medveďov skutočne bohatý. O ich pohybe v rôznych, aj pre ne nie veľmi typických kútoch Slovenska, vás informujeme pravidelne. Najnovšie bol jeden spozorovaný v okolí mesta Žiar nad Hronom.

Ako informovala banskobystrická krajská polícia, medveď bol videný v Žiari nad Hronom. Podľa oznámenia, ktoré prijali, sa táto naša najväčšia šelma pohybovala na poliach za nemocnicou. "Nachádzajú sa tam kukuričné polia, kde sa môže šelma pohybovať," objasnili.

Hliadky lokalitu monitorujú a o prípade bol okamžite vyrozumený aj odborný pracovník, špecialista na medveďa hnedého. "Občanov žiadame, aby sa v uvedenej lokalite z bezpečnostných dôvodov nepohybovali. V prípade, ak zviera spozorujete, okamžite volajte na linku 158," dodala polícia.

Medveď v Žiari nad
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB Polícia - Banskobystrický kraj)

Medveď sa po Žiari nad Hronom prechádzal aj v júni, kedy na jeho prítomnosť v meste upozornili samotní ľudia. Šelma si to vtedy uprostred noci mierila priamo po ceste. Hoci medveď nikoho neohrozil, policajti aj tak miestnych obyvateľov vyzvali na zvýšenú opatrnosť.

Viac o téme: MedveďŽiar nad Hronom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu