Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveriteľná výhra, ktorá vyráža dych: Slovensko má vďaka hre LOTO ďalšieho milionára!

Zo 72 Slovákov sa už stali milionári vďaka TIPOSU Advertoriál Zobraziť galériu (2)
Zo 72 Slovákov sa už stali milionári vďaka TIPOSU (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - O jedného milionára viac. Tajný šťastlivec na stredu 11. augusta nikdy nezabudne. Uhádol totiž všetky čísla žrebovania najväčšej slovenskej lotériovej hry LOTO. A išlo naozaj o fantastickú sumu.

Neznámy Slovák si na svoje konto pripísal takmer 4 milióny eur, konkrétne mu jackpot priniesol 3 992 509,40 €. Peniaze sa v lotériovej hre LOTO postupne hromadili už od novembra 2020. Predchádzajúci jackpot totiž padol práve v tomto mesiaci a výherca získal približne 2 milióny eur.

Aké čísla mu priniesli šťastie?

Nový milionár podal svoj tiket na západnom Slovensku a zvolil svoje vlastné čísla. „Hráč na tikete pre hru LOTO vyplnil svojimi číslami všetkých desať hracích polí – stĺpcov a zvolil si aj účasť v doplnkovej hre JOKER, ktorá je spoločná pre hry LOTO a LOTO 5 z 35,“ priblížila Ivana Skokanová, hovorkyňa spoločnosti TIPOS. Jackpot mu priniesli čísla 13, 23, 28, 32, 39 a 41, ktoré boli vyžrebované v prvom ťahu.

Zo 72 Slovákov sa stali milionári

Ak ste zvedaví, koľký milionár pribudol do zoznamu Slovákov vďaka výhre v lotériách od TIPOSU, máme pre vás presné štatistiky. Počas 28-ročnej existencie ide už o 72. hráča, ktorý závratne zbohatol práve na číselných lotériách a na svoje konto si pripísal aspoň 1 milión eur. „V rebríčku najvyšších výhier v histórii spoločnosti TIPOS je čerstvý výherca aktuálne na 11. mieste,“ prezradila Ivana Skokanová.

Neuveriteľná výhra, ktorá vyráža
 (Zdroj: TIPOS)

Aká najvyššia výhra padla v hre LOTO?

Ani tentoraz sa však nepodarilo prekonať rok 2009. Práve vtedy získal výherca viac než 11 miliónov eur. Rozprávkové sumy na Slovensku však boli aj v roku 2012, 2018 či 2020. Postupne sa Slovákom podarilo vyhrať vyše 6 miliónov, následne 5,4 a 5,3 milióna eur. V dejinách lotériových hier od TIPOSU patrí v rebríčku najvyšších výhier až 14 z 20 výhier práve hre LOTO. 

Kuriozita, ktorá sa zopakovala po šiestich rokoch

O tom, že v tejto hre nie je núdza o výhry, svedčí aj netradičná situácia. Tá sa udiala aj počas tohtoročných letných prázdnin. Sumu 500-tisíc eur si rozdelili dvaja hráči, pretože každý z dvojice vyhral v prvom ťahu 250-tisíc eur. Jeden z výhercov uzatvoril stávku v Trenčianskom kraji a druhý v Prešovskom. Prvý stávkar pritom do tiketu investoval iba 1,50 €, zatiaľ čo ďalší spoluvýherca až 84,50 €. 

Vyhrať sa dá dvakrát do týždňa

LOTO je najväčšia a najznámejšia slovenská lotéria, v ktorej máte vďaka dvom ťahom vyššiu šancu na výhru. Do boja o jackpot sa môžete zapojiť v stredu aj v nedeľu. V hre LOTO sa žrebuje 6 čísel z číselného radu od 1 do 49 a 1 dodatkové číslo pre 1. ťah a pre 2. ťah. Ak sa vám nechce rozmýšľať nad číslami, môžete jednoducho použiť stávku „náhodný tip“.

Výška vkladu za jeden tip je vždy iba 1 euro a garantovaná výška jackpotu je 500-tisíc eur. Šťastný výherca navyše dostane výhru v plnej výške, pretože sa podľa zákona nezdaňuje. Staviť si navyše môžete formou online, cez SMS alebo priamo na predajných miestach v skoro všetkých trafikách, na poštách, ale aj na čerpacích staniciach či v rôznych podnikoch.

CHCEM SI PODAŤ LOTO

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou TIPOS.

Viac o téme: VýhraJackpotLotériaSlovenskoLOTO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu