Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stredajšie protesty polícia podľa Kovaříka zvládla aj v Bratislave, aj v Košiciach

Peter Kovařík Zobraziť galériu (3)
Peter Kovařík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Polícia zvládla stredajšie (1. 9.) protesty v Bratislave aj v Košiciach. Povedal to prezident Policajného zboru Peter Kovařík.

"Nedošlo k závažným zraneniam ani ku škodám na majetku, preto môžem povedať, že policajti na mieste, aj tí, ktorí boli súčasťou štábu, odviedli dobrú prácu," povedal šéf polície. Situácia na námestiach bola podľa jeho slov napätá, policajti však nemuseli pristúpiť k väčším zásahom. "Boli situácie, keď bolo potrebné v Bratislave použiť pelendreky a slzotvorný plyn. Považujem protesty za zvládnuté," skonštatoval Kovařík.

Stredajšie protesty polícia podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR / Roman Hanc)

V Bratislave sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 či proti pandemickým opatreniam. Protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. Niekoľko minút bola blokovaná aj Šancová a Staromestská ulica. Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest pri Hodžovom námestí vytlačiť krátko po 19.00 h. Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom.

Stredajšie protesty polícia podľa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Stredajšie protesty ukázali, kto za nimi stojí, tvrdí Mikulec

Protesty, ktoré sa konali v stredu v Bratislave a Košiciach ukázali, kto za nimi stojí a najmä, že nejde o nič iné, ako o hrubé zneužívanie frustrácie občanov na politické ciele opozície. Uviedol to minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

"Polícia dohliadala na priebeh protestov a v prípade potreby boli vykonávané aj služobné zákroky voči osobám, ktoré ničili majetok, blokovali cestné komunikácie a napádali nasadených príslušníkov Policajného zboru," skonštatoval minister. Momentálne je podľa neho predčasné hovoriť o komplexnom vyhodnotení zabezpečenia všetkých protestov. "Určite ma však budú zaujímať ich závery," podotkol Mikulec.

Viac o téme: ProtestyPolícia Peter Kovařík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu