Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najvyšší súd prepustil ďalšiu trojicu osôb: Zatknutí boli s podnikateľom Petrovom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (SR) SR prepustil vo štvrtok na slobodu trojicu mužov, ktorú obvinili a vzali do väzby spolu s Petrom Petrovom v kauze zločineckej skupiny na ministerstve vnútra. Informovala o tom Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia NS SR.

"Senát 3T na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o vzatí obvinených Petra Lamača,  Igora Cúcora a Mariána Korzára do väzby. Senát dospel k záveru, že dôvod preventívnej väzby u obvinených neexistuje a na tom podklade obvinených prepustil na slobodu,“ spresnila Nittmannová.

O vzatí do väzby podnikateľa Petra Petrova a ďalších troch osôb  rozhodol sudca pre prípravné konanie ŠTS 14. augusta. Osoby obvinili zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Trestná činnosť má súvisieť s obstarávaniami na ministerstve vnútra a úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. Traja obvinení podali proti rozhodnutiu ŠTS sťažnosť. V prípade celkovo obvinili 11 osôb.

Viac o téme: PrepustenieSúd NSPeter Petrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu