Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Pred súdom Pokračoval proces s exviceprimátorom Prešova

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEZINOK - Pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku pokračovalo v pondelok hlavné pojednávanie s bývalým hokejistom a niekdajším viceprimátorom Prešova Reném Pucherom a ďalšími obžalovanými v korupčných kauzách. V prípade figuruje ako hlavný obžalovaný Andrej S. V pondelok sa súd oboznamoval s prepismi zvukových nahrávok. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Proces s rovnakým programom pokračuje aj v utorok (7. 9.). Ďalšie pojednávania sú najnovšie vytýčené na 6. a 7. októbra. Reného Puchera sa dokýka obžaloba len v jednom skutku a obvinenia odmieta. Je obžalovaný z prijímania úplatku za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove. Išlo o viaceré prípady získavania zákaziek stavebnej firmy, kde figurovalo niekoľko obžalovaných.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry preto podal obžalobu koncom júla 2020 na ŠTS v Pezinku dovedna na 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov. ŠTS rozhodol 26. októbra 2020 trestným rozkazom. Štyria obžalovaní vrátane Reného Puchera podali voči tomu odpor.

Viac o téme: ProcesPrešovŠpecializovaný trestný súdRené Pucher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu