Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Agresívny pacient fyzicky napadol člena záchranky: Spôsobil mu zranenie

(Zdroj: Facebook: Polícia SR - Prešovský kraj )

PREŠOV - Z trestného činu ublíženia na zdraví polícia obvinila 25-ročného Mareka z Prešova. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, muž v sobotu (21. 8.) večer počas transportu záchrannej zdravotnej služby do nemocnice na vyšetrenie vo vozidle fyzicky napadol jedného zo zdravotníkov záchrannej služby.

"Keď vozidlo zdravotnej služby zastavilo pred urgentným príjmom, Marek začal bezdôvodne kopať nohami a udierať rukami do prístrojov i vybavenia sanitky. V tomto konaní sa mu snažila posádka sanitky zabrániť, pričom tento pacient nohou zasiahol ruku záchranára. Spôsobil mu zlomeninu prsta na ruke, ktorá si vyžiada najmenej 42 dní liečby," povedala Ligdayová.

Ako doplnila, na obvineného bol po vykonaní potrebných procesných úkonov, vyšetrovateľom spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. "Keďže poškodený je podľa zákona chránená osoba, obvinenému hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," skonštatovala Ligdayová.

Viac o téme: ZáchrankaNapadnutiePrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu