Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Boj proti očkovaniu sa vyostruje! FOTO Antivaxeri na akademickej pôde? Bratislavská univerzita reaguje

Slovenská technická univerzita
Slovenská technická univerzita (Zdroj: Facebook/Prečo ľuďom hrabe)

BRATISLAVA - Spoločnosť na Slovensku snáď nebola viac rozdelená, ako je v poslednej dobe. Súvisí to najmä s očkovaním proti koronavírusu, kde je jedna skupina proti a druhá jednoznačne za. Svoje názory však prejavujú kdekoľvek - aj na akademickej pôde.

archívne video

Prieskum o očkovaní a opatreniach proti Covidu: Očkovanie - téma, ktoré rozdeľuje spoločnosť (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Stránka Prečo ľuďom hrabe? na sociálnej sieti uverejnila fotografiu, ktorú im zaslal fanúšik. Na zábere je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. V oknách univerzity vidno slovenskú vlajku. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by tam okrem nej, nebola aj kresba preškrtnutej vakcíny. 

Najhoršie a najlepšie okresy: Obmedzenia ovplyvní OČKOVANIE! Bratislava sa zrejme najhoršej fáze vyhne

"Kabinet antivaxu vo Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave," okomentoval admin stránky. 

Fakulta sa bráni

Na fotografiu zareagovala aj samotná Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, ktorá nápis odsídila a tvrdí, že ide o čin jednotlivca.

"Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa ohradzuje proti činom jednotlivca, ktorý vyvesil do okien starej budovy slovenskú vlajku a znak proti-očkovacej kampane. Budova, je aktuálne v rozsiahlej rekonštrukcii a má k nej prístup veľa pracovníkov, ktorí nie sú zamestnancami fakulty. Stanovisko fakulty je zásadne ZA očkovanie, ktoré bolo podporené hromadnou výzvou študentom. V tejto výzve fakulta motivuje študentov k očkovaniu na základe vedeckých poznatkov a samozrejme motivuje k ochrane zdravia nielen svojich blízkych, ale aj celej spoločnosti. Očkovanie fakulta podporila aj na sociálnych sieťach vyjadreniami významných vedcov a profesorov vo videách. Fakulta pracuje na odstránení vyvesených vlajok v oknách. Táto situácia nás mrzí a odkazujeme - Zaočkujte sa, je to dôležité a potrebné," napísala v stanovisku STU.

Viac o téme: VakcínaVyjadrenieSTU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu